Alimentele care nu expiră niciodată! Oamenii le aruncă fără motiv. Durează o viață

Alimentele care nu expiră niciodată! Oamenii le aruncă fără motiv. Durează o viață Sursa foto: dreamstime.com

Mierea este cunoscutul aliment care nu expiră niciodată, dar specialiștii au descoperit și alte produse care durează o viață. Nu trebuie să le arunci din frigiderul tău. Acestea sunt doar câteva dintre cele existente.

Multe persoane aruncă mâncarea după câteva zile, dar specialiștii au declarat că este o mare greșeală. Unele alimente nu expiră niciodată și pot fi ținute în bucătăria ta o perioadă lungă de timp.

Nutriționistul Elena Alexandru a mărturisit că este foarte important modul în care sunt păstrate alimentele. Acestea trebuie ținute într-un loc răcoros și ferit de lumină. Asta nu înseamnă neapărat că produsul nu este stricat.

Modificarea de culoare, consistență, mirosul sunt primele semne la care trebuie să fim atenți. Specialista a dezvăluit că dacă pe eticheta unui aliment scrie „a se consuma de preferință înainte de”, nu înseamnă că este expirat, ci că și-a pierdut o mare parte din aroma inițială. Cele care sunt inscripționate cu „a se consuma până la” pot fi un real pericol pentru sănătate dacă sunt mâncate după data scrisă pe etichetă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alimentele care nu expiră niciodată

Orezul alb vidat este singurul din această categorie care poate fi consumat toată viața fără să expire.

Legumele uscate (fasole, linte, năut) sunt alte produse care rezistă mulți ani dacă sunt ferite de temperaturi crescute. Cu toate astea, ele se întăresc după o vreme.

Sursa: arhiva EVZ

Mierea este principalul aliment care nu expiră niciodată. Aceasta se critalizeaza în timp, dar nu este un pericol pentru sănătate și nu își pierde aroma. Produsul conține ph acid care împiedică proliferarea microorganismelor, ia conținutul crescut de zahăr nu permite bacteriilor să își facă simțită prezența.

Zahărul, sarea și condimentele în general pot fi consumate toată viața dacă sunt ținute într-o pungă închisă. Și pastele făinoase uscate mai întră în această categorie. Toate gospodinele trebuie să știe că este necesar să fie ținute în borcane sau ambalaje originale. După o perioadă de timp, ele își mai pierd din aromă și se întăresc, dar asta nu înseamnă că nu mai poți face o rețetă gustoasă cu ajutorul lor.

Specialiștii îți recomandă să citești informațiile de pe etichetă și să nu mănânci alimente care îți pot pune viața în pericol, potrivit  Wall-street.ro