Alimente-surpriză care pot reduce colesterolul. Nu sunt legume verzi

Alimente-surpriză care pot reduce colesterolul. Nu sunt legume verzi Condimente. Sursa foto: Arhiva EvZ

Alimente, altele decât legumele, pot reduce colesterolul rău. Este o veste bună? V-ați plictisit probabil de dictonul „mâncați cinci verdețuri pe zi”. Frunzele verzi sunt una dintre cele mai bogate surse de fibre din dietă și sunt esențiale pentru scăderea nivelului de colesterol.

Un specialist afirmă că unele alimente, care nici măcar nu sunt verzi, au un efect complet schimbător asupra colesterolului. O vedetă britanică, Courtney, care este cunoscută sub numele de „dieteticiana cu gemeni”, a postat pe TikTok un video. O modalitate populară pentru a-și împărtăși ideile, care au adunat sute de distribuiri pe internet de la acea vreme. Un șoc cultural.

„Să vorbim despre alimentele care vă pot îmbunătăți de fapt profilul lipidic prin scăderea trigliceridelor și creșterea colesterolului bun HDL”, a scris ea într-o postare pe contul său. Începând cu grăsimile sănătoase din avocado, nuci și semințe, ouăle vor conține mai mulți micronutrienți și vor îmbunătăți în continuare nivelurile de colesterol. Dar nu despre ele este vorba", spune vedeta britanică.

Alimente care ajută la reducerea colesterolului

În exces, colesterolul, o substanță grasă prezentă în sânge, vă poate bloca vasele de sânge. Când nu primește tratament, acest lucru poate provoca accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord, care însumează zeci de mii de decese anual în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă fumat și consumul excesiv de alcool, principalele cauze ale acestei afecțiuni includ lipsa exercițiilor fizice și consumul de alimente grase. Deși simptomele colesterolului ridicat nu sunt vizibile de la bun început, medicii pot determina nivelul prin testarea sângelui.

Courtney a continuat, spunând: „Proteinele slabe vor ajuta la creșterea masei musculare, la echilibrarea zahărului din sânge [și] la scăderea inflamației generale”. În plus, fructele de mare conțin grăsimi antiinflamatorii. Scopul este să le includeți în dieta dvs. de două ori pe săptămână.

Condimentele și sfecla roșie

S-a demonstrat că afinele, condimentele (cum ar fi ghimbirul și turmericul), ceaiul verde, cartofii dulci și cerealele fără gluten pot ajuta, de asemenea, la nivelul colesterolului. Includeți aceste alimente în mod regulat în dieta dvs. și observați cum vi se îmbunătățesc nivelurile de colesterol.

Între timp, sfecla roșie este, de asemenea, recomandată pentru scăderea colesterolului.  Sfecla roșie este grozavă, cred britanicii. Substanțele nutritive alimentare au scăzut tensiunea arterială atât periferică, cât și centrală. În plus, poate ajuta la îmbunătățirea performanțelor atletice.