Alimente pe care cardiologii spun că nu le-ar atinge niciodată

Alimente pe care cardiologii spun că nu le-ar atinge niciodată O listă de alimente pe care cardiologii spun că nu le-ar atinge niciodată. Sursa foto: 37814283 © Grafner | Dreamstime.com

Recomandările Asociației Americane a Inimii privind dieta și stilul de viață pot ajuta persoanele să înțeleagă care sunt alimentele „bune” și „rele” pentru sănătatea inimii.

Există mai multe alimente nesănătoase pentru inimă, printre care și ficatul tocat, cârnații de la micul dejun, margarina, friptura, șunca, puiul prăjit și gogoșile.

Alimente periculoasă pentru inimă

Ficatul tocat este o carne roșie bogată în grăsimi saturate și grăsimi trans, care poate provoca osteoporoză și poate contribui la apariția bolilor de inimă.

Cârnații de la micul dejun au un conținut ridicat de sodiu, care favorizează creșterea tensiunii arteriale și ridică valorile colesterolului. De asemenea, aceștia pot înlocui alte produse care promovează sănătatea, cum ar fi ouăle sau pâinea prăjită.

Ne puteți urmări și pe Google News
Boli de inimă, probleme cardiovasculare, colesterol, cardiaci

O listă de alimente pe care cardiologii spun că nu le-ar atinge niciodată / Sursă foto: Dreamstime.com

Margarina este considerată cancerigenă de către Organizația Mondială a Sănătății a fost clasificată ca fiind cancerigenă. Dr. Harmony Reynold, cardiolog la NYU Langone Health, îi sfătuiește pe pacienți să folosească ulei de măsline ori de câte ori este posibil, chiar și pentru a găti ouă sau pâine prăjită.

Și friptura trebuie evitată

Friptura este un alt aliment care ar trebui evitat din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate, care este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cancer și diabet.

Șunca este o altă carne roșie foarte procesată, cu un conținut ridicat de grăsimi saturate și care crește colesterolul rău, numit lipoproteine cu densitate scăzută LDL, care este legat de riscul crescut de atac de cord și accident vascular cerebral.

Cantitățile mari de sare folosite în procesare pot crește tensiunea arterială și retenția de lichide, determinând inima să lucreze mai mult pentru a pompa sângele prin corp. Substanțele chimice adăugate la carne, cum ar fi nitrații, au fost legate de cancer și de alte probleme de sănătate.

Prăjeala și dulciurile, extrem de nocive

Puiul prăjit este un alt aliment care nu ar trebui consumat în mod regulat, deoarece crește riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral prin creșterea cantității de grăsimi saturate și trans din organism. Aceste grăsimi nesănătoase pot crește nivelul de LDL (colesterol rău) și pot scădea nivelul de HDL (colesterol bun), care servesc ca elemente de bază pentru acumularea de grăsimi (ateroscleroză) în vasele de sânge ale corpului.

Gogoșile sunt adesea prăjite în uleiuri care conțin grăsimi trans, care pot crește nivelul colesterolului și al zahărului din sânge, contribuind la diabetul de tip 2, la bolile de inimă și la accidentele vasculare cerebrale. Dunkin's își prăjește gogoșile în ulei de palmier, care nu conține grăsimi trans, dar conține totuși grăsimi saturate, care nu sunt bune pentru inimă atunci când sunt consumate în exces, potrivit Yahoo Life.