Evenimentul ZileiVremeaAlertă meteo! Se răcește vremea în Capitală. Fenomene atipice de iarnă, în toată țara

Alertă meteo! Se răcește vremea în Capitală. Fenomene atipice de iarnă, în toată țara

Alertă meteo! Se răcește vremea în Capitală. Fenomene atipice de iarnă, în toată țara
Potrivit prognozei ANM, vremea va cunoaște o răcire accentuată în Capitală. Intervalul următor aduce condiții meteo neobișnuite pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) infomează că vremea se va răci accentuat în Bucureşti, începând de joi seara, iar temperaturile maxime nu vor mai trece de 3 grade Celsius, arată prognoza publicată de ANM.

Potrivit sursei menționate, vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie, până vineri, la ora 8:00. Apoi însă, cerul va deveni temporar noros şi trecător va ploua slab după orele prânzului şi, din nou, spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul zilei, când viteza la rafală va atinge 35 – 40 km/h, anunță meteorologii. Temperatura maximă va fi de 9 – 10 grade, iar cea minimă de 1 – 2 grade.

Pe tot  parcursul zilei de vineri şi până sâmbătă dimineaţa, vremea va fi închisă, în răcire accentuată. Temporar, va ploua în cantități moderate, iar în cursul nopţii se vor semnala trecător precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă nu va trece de 1 grad.

Intervalele de precipitații vor cuprinde toată țara

ANM a actualizat, joi, informarea meteo valabilă până sâmbătă dimineaţa.  Ea se referă la precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii, în cursul zilei de joi (7 ianuarie), local în nord, centru şi nord-est, iar din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15-25 l/mp.

Ploile vor fi predominante, iar în cursul zilei de vineri (8 ianuarie) şi în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie) precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

La munte, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60-80 km/h, spulberând zăpada, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-50 km/h.

Meteorologii menţionează de asemenea că, în următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu pătrunderea şi instalarea unei mase de aer rece.


Accesează: