Evenimentul Zilei > Vremea > Vreme plină de capricii. Precipitațiile nu sunt ce am fi vrut. Anunțul ANM pentru marți
Vreme plină de capricii. Precipitațiile nu sunt ce am fi vrut. Anunțul ANM pentru marți

Vreme plină de capricii. Precipitațiile nu sunt ce am fi vrut. Anunțul ANM pentru marți

Temperaturile se vor menține în majoritatea zonelor țării peste valorile medii considerate normale în această perioadă.

Conform datelor oferite de Administrația  Națională de Meteorologie (ANM), astăzi, vremea va fi în general închisă şi îndeosebi seara şi noaptea vor fi precipitaţii în regiunile vestice, nordice, nord-estice, în centru şi local în restul teritoriului.

Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, la altitudini de peste 1400 m, mixte în restul zonei montane, în Transilvania, Moldova, precum şi în nordul Munteniei şi al Olteniei, iar în rest vor predomina ploile. Local în nord, centru, est, la deal, la munte şi izolat în sud şi sud-est se va depune polei.

Vreme închisă în București

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. Pe suprafeţe mici va fi ceaţă.

În Capitală, vremea va fi în general închisă şi trecător vor fi condiţii de precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

Temperaturi peste normalul acestei perioade

Mâine, vremea se va încălzi. În nord-vestul, nordul, centrul, estul ţării şi la munte cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor fi precipitaţii – mixte la munte, la altitudini de peste 1700 m, şi predominant ploi în zonele mai joase.

Pe alocuri la munte, iar în prima parte a zilei şi în Moldova, vor mai fi depuneri de polei. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, iar ploi se vor semnala mai ales noaptea, în Dobrogea, Bărăgan şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h, precum şi, trecător, cu viteze mai mici, în regiunile nord-vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade. În zonele joase, local va fi ceaţă.