Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea: iarna se face simțită în București, însă temperaturile sunt în creștere. Prognoza meteo în următorul interval
Vremea: iarna se face simțită în București, însă temperaturile sunt în creștere. Prognoza meteo în următorul interval

Vremea: iarna se face simțită în București, însă temperaturile sunt în creștere. Prognoza meteo în următorul interval

După un început de iarnă adevărată, cu ninsoare și frig, Capitala va avea parte de vreme închisă. Totuși, spre finalul săptămânii se va înregistra o creștere a valorilor termice.

Meteorologii prognozează pentru următoarele 3 zile o vreme închisă în Bucureşti, însă valorile termice vor creşte continuu de la o zi la alta.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 9 decembrie, ora 14:00 – 10 decembrie, ora 8:00, vremea va fi închisă şi mai ales spre seară va ploua, la început slab şi vor fi condiţii de polei, apoi moderat cantitativ. Se vor acumula cantităţi de apă, în general, de 10 – 14 l/mp.

Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări noaptea, când, la rafală, se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h. Maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, însă din a doua parte a intervalului temperatura va creşte, astfel că minima nopţii va fi de 2 – 3 grade.

Iarna se mai îmblânzește în următoarele zile

Totodată, de joi dimineaţa şi până vineri, la ora 8:00, în Capitală vremea se va menţine închisă şi se va încălzi. Temporar va ploua, mai ales seara şi noaptea, şi se vor acumula cantităţi de apă în medie de 10 – 12 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35 – 40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 6 – 8 grade.

Vineri se vor înregistra chiar temperaturi mai apropiate de începutul primăverii, fiind prognozate maxime de 10 grade Celsius. Potrivit ANM, vineri, 11 decembrie, între orele 8:00 – 15:00, cerul va fi mai mult noros şi trecător va mai ploua. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 30 – 35 km/h, iar temperatura maximă va oscila în jurul valorilor de 9-10 grade.

Și la nivel național, după un episod de iarnă autentică, cu ger și ninsori, vremea se încălzește la mijlocul săptămânii. Astfel, începând de miercuri, temperaturile vor fi în ușoară creștere, în special în zonele intracarpatice. Deși se va face mai cald, atmosfera va rămâne în continuare închisă, iar precipitațiile vor fi mai mult sub formă de ploaie.  Doar în zonele montane va continua să ningă.