Evenimentul Zilei > Vremea > Acum se știe: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Ultimele noutăți de la ANM
Acum se știe: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Ultimele noutăți de la ANM

Acum se știe: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Ultimele noutăți de la ANM

Nu există șanse să avem zăpadă de Crăciun sau de Revelion, iar vremea se va menține cu valori termice ridicate.

ANM a transmis prognoza meteo detaliată pentru următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării. Iată informațiile:

Muntenia

După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 și 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade. Apoi vremea se va răci accentuat, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade și minime în jurul a -3 grade.

Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni și cu mici oscilații de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 5…7 grade și a minimelor de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 29 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.

Banat

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 12 grade pe 23 și 24 decembrie. Apoi, valorile termice vor fi în scădere, spre 3 grade pe 26 și 27 decembrie, pentru ca ulterior sa marcheze o nouă creștere și sa fie situate, în medie, între 4 și 6 grade în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie.

Regimul termic nocturn va fi în creștere în prima săptămână, apoi va scădea. Astfel, temperaturile minime vor fi de aproximativ 1 grad, în medie, la începutul intervalului, vor atinge 6..7 grade pe 25 decembrie, apoi vor scădea accentuat, spre -3…-2 grade pe 27 și 28 decembrie, iar între 29 decembrie și 3 ianuarie, minimele termice vor fi de -1…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații la nivel local va fi relativ ridicată începând cu 22 decembrie, dar acestea vor fi mai extinse ca arie și, posibil, mai însemnate cantitativ pe 24 și 25 decembrie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE