Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea ne aduce o săptămână plină de surprize. Anunțul specialiștilor ANM
Vremea ne aduce o săptămână plină de surprize. Anunțul specialiștilor ANM

Vremea ne aduce o săptămână plină de surprize. Anunțul specialiștilor ANM

Vor fi zile marcate de o vreme nespecifică perioadei în care ne aflăm, din punct de vedere termic. Precipitațiile, sub formă de ploaie.

Vremea va fi destul de închisă în cursul zilei astăzi, 21 decembrie, iar pe arii restrânse vor fi consemnate precipitații. Aceșeași condiții, în prima parte a zilei, și în regiunile extracarpatice și noaptea în nord-vest. Acestea vor fi sub formă de ploaie sau burniță în toate zonele exceptând zona montană, acolo unde se vor semnala ninsori. Vântul va fi slab spre moderat, maximele vor fi cuprinse între 1 și 8 grade Celsius, iar minimele între -5 și 4 grade Celsius.

În Capitală vremea va fi închisă. Se anunță burniță și nebulozitate joasă, iar vântul va sufla slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 si 5 grade Celsius, iar temperatura minimă între 0-1 grad. Dimineața vor fi condiții de formare a ceții.

O iarnă normală nu este neapărat o iarnă ușoară

Mâine, cerul va fi noros și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării care vor fi sub formă de ploaie sau burniță, excepție fiind zona montană unde vor predomina lapovița și ninsoarea mai ales pe crestele Carpaților Meridionali. Maximele urmează să se încadreze între 0 și 8 grade Celsius și minimele între -1 și 6 grade Celsius.

„Până acum, în ultimele săptămâni, regimul de vreme a fost specific pentru sfârşitul de toamnă, astfel că ne putem aştepta ca cel puţin până la sfârşitul anului să evoluăm într-un regim normal. Repet ceea ce spun mereu: o iarnă normală în România nu este neapărat o iarnă uşoară, pentru că pot apărea episoade cu fenomene severe de viscol şi ger, care nu lipsesc din nicio iarnă, dar acestea pot fi prognozate doar cu o săptămână, maximum 10 zile în avans”, a spus meteorologul Florinela Georgescu.

Fără ninsori de Crăciun

În perioada 21 – 28 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În perioada 28 decembrie – 4 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.