Astfel, pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe și burniță. În zonele mai înalte, meteorologii anunță doar înnorări temporare. Vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele termice de astăzi vor fi cuprinse între 2 și 9 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între -5 și 5 grade.

În Capitală, vremea se va menține caldă pentru acest interval al anului. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei se vor semnala condiții de ceață, asociată cu burniță.

Vântul va suflat în general slab, iar maxima se va apropia în jur de valoare de 7 grade, iar minimele vor fi între 0 și 1 grad.

Prognoza pentru intervalul 19-22 decembrie

Sâmbătă, 19 decembrie

Speciațiștii ANM anunță izolat burniță și o ploaie slabă. În restul zonelor, înnorările vor fi temporare, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat în vreme ce temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 9 grade Celsius, iar minimele între -5 și 4 grade Celsius.

Duminică, 20 decembrie

Valorile termice vor fi în general mai mari decât cele specifice și normale perioadei în care ne aflăm în special în zona de vest, centru și nord, arată specialiștii. Cerul va fi noros, dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață, iar la munte în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, iar maximele vor fi cuprinse între 1 și 10 grade Celsius, minimele fiind în general între 4 și -4 grade Celsius.

 Luni, 21 decembrie

Vremea va fi destul de închisă în cursul zilei de luni, 21 decembrie. Pe arii restrânse vor fi precipitații. Asemenea în prima parte a zilei și în regiunile extracarpatice și noaptea în nord-vest. Acestea vor fi sub formă de ploaie sau burniță în toate zonele excepând zona montană, unde se vor semnala ninsori. Vântul va fi slab spre moderat, maximele vor fi cuprinse între 1 și 8 grade Celsius, iar minimele între -5 și 4 grade Celsius.

Marți, 22 decembrie

Cerul va fi noros în cursul zilei de marți și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării care vor fi sub formă de ploaie sau burniță, excepție fiind zona montană unde vor predomina lapovița și ninsoarea mai ales pe crestele Carpaților Meridionali. Maximele se încadrează între 0 și 8 grade Celsius și minimele între -1 și 6 grade Celsius.