Evenimentul Zilei > Vremea > Decembrie sau în martie? ANM anunță schimbări bruște de temperatură
Decembrie sau în martie? ANM anunță schimbări bruște de temperatură

Decembrie sau în martie? ANM anunță schimbări bruște de temperatură

Vremea la final de săptămână. Meteorologii de la ANM emit o nouă prognoză pentru acest weekend, care va fi deosebit de cald.

Conform ultimei prognoze emise de meteorologii de la ANM, vremea în acest final de săptămână este mult mai caldă decât normalul perioadei în care ne aflăm.

Vineri, prognoza meteo ne indică valori destul de ridicate pentru jumătatea lunii decembrie. Mai exact, în vestul România se vor înregistra valori de până la 9 grade Celsius, lucru neobișnuit pentru perioada asta. În restul teritoriului temperaturile vor fi de asemenea ridicate, având valori cuprinde între 2 și 9 grade Celsius.

Minimele se vor situa între -4  și 4.

Dimineața se va semnala ceață în zonele joase ale țării. În nordul Carpaților Orientali vor fi condiții de precipitații mixte și polei.

Vremea sâmbătă

Temperaturile ajung la 10 grade Celsius în timpul zilei, noaptea scad până la -4 grade Celsius. Conform meteorologilor, temperaturile acestea nu se încadrează în limitele normale.

Prognoza meteo duminică

Vremea se menține caldă chiar și duminică, valorile păstrându-se în jurul a 10 grade Celsius, deși în timpul nopții vor mai scădea.

Spre deosebire de până acum, în noaptea de duminică vremea se va răci extrem de puternic, temperatura ajungând până la -6 grade Celsius.

În sudul și estul țării, se va semnala ceața va apărea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări doar pe crestele montane, la altitudini înalte.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie până pe data de 4 ianuarie 2021, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade din an, însă nu vor lipsi ploile. Ba chiar, conform specialiștilor, cantitățile de apă ce se vor înregistra în următoarea perioadă vor fi destul de mari.

A fost un an extrem de călduros

Ce spun experții despre valorile înregistrate în anul 2020? Meteorologii au fost surprinși de temperaturile de care avem parte în acest an, în luna decembrie.

Anul 2020 urmează să fie al doilea cel mai cald an înregistrat vreodată, estimează Organizația Mondială de Meteorologie. Acest an a fost caracterizat de valuri de căldură, secete, incendii și de cel mai activ sezon al uraganelor din Oceanul Atlantic, scrie Playtech.