Alertă alimentară. Carrefour recheamă la rafturi un sortiment de pește

Alertă alimentară. Carrefour recheamă la rafturi un sortiment de pește Somon. Sursa foto: Arhiva EVZ

Alertă alimentară în magazinele din țară. Două loturi de file de somon norvegian afumat au fost retrase de pe piață deoarece conțineau o bacterie. Toți clienții care au consumat acest produs trebuie să îl aducă înapoi în magazin.

Alertă alimentară în magazinele Carrefour din țară. Două loturi de file de somon norvegian afumat au fost retrase deja de pe piață și rechemate la rafturi. Autoritățile au transmis că în produl din pește a fost găsită bacteria Listeria monocytogenes.Persoanele care au cumpărat acest produs sunt îndemnate să nu îl consume și să îl returneze cât mai repede în supermarketurile de unde le-au achiziționat. Cei care au consumat produsul și au febră, cu sau fără dureri de cap, sunt sfătuiţi să meargă la medic. Simptomele pot sugera listerioza, boală potenţial gravă. Timpul de incubaţie în acest caz este de până la opt săptămâni.

Alertă alimentară în România

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis că societatea Ocean Fish S.R.L. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „File somon norvegian afumat 200 g”. Decizia a fost luată ca urmare a evidenţierii prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes.

În acest context, Carrefour România S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori acest produs, sub brandul Carrefour Extra, nr. Lot/DLC: 08092023 / 08.09.2023 şi nr. Lot/ DLC: 17092023 / 17.09.2023.

Sfaturi pentru cei care au cumpărat produsul

Persoanele care au cumpărat produsul trebuie să știe că valoarea acestuia va fi returnată dacă îl duc înapoi la magazinul de unde l-au cumpărat. Nu vor avea nevoie de bonul fiscal pentru a-și primi banii înapoi. Autoritățile au transmis și care sunt persoanele care trebuie să acorde atenție dacă observă simptomele menționate.

magazin, carrefour, supermarket, cumpărături

Carrefour cheamă la rafturi un produs din pește / Sursă foto: Arhivă Evz

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Persoanele care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se precizează în comunicatul emis de ANSVSA.