Evenimentul Zilei > Actualitate > Afacerea „Laptopul lui Hunter” – Răsturnare spectaculoasă de situație
Afacerea „Laptopul lui Hunter” – Răsturnare spectaculoasă de situație

Afacerea „Laptopul lui Hunter” – Răsturnare spectaculoasă de situație

Dezvăluirea de miercuri, că Hunter Biden este anchetat, fiind suspectat de încălcarea regimului taxelor în legătură cu afacerile sale în străinătate, confirmă absurditatea cenzurii instituite de presă și Big Tech în Afacerea „Laptopul”.

Când New York Post a dovedit, pe 14 octombrie, că Hunter Biden i-a prezentat tatălui său, vicepreședintele SUA, pe un oficial al companiei ucrainene Burisma, anchetată pentru corupție, în ciuda dezmințirii lui Joe Biden, Facebook a anunțat că va elimina articolul, iar Twitter și-a împiedicat utilizatorii să-l distribuie.

Cei care au încercat, au fost suspendați. Chiar contul NY Post a fost închis pentru mai bine de două săptămâni.

Când ziarul american a continuat relatând că Hunter Biden a demarat în 2017 o firmă mixtă cu CEFC China Energy Co., și că a rezervat 10% pentru „Barosanul” (The Big Guy), media a ignorat în mod deliberat relatarea.

Puțin a contat că Tony Bobulinski, CEO-ul companiei, a confirmat afacerea.

În ultima dezbatere prezidențială, Joe Biden a numit povestea „o făcătură rusească” și a citat o scrisoare deschisă semnată de 50 de oficiali din serviciile de informații, dintre care unii se făcuseră vinovați de răspândirea falsului despre complicitatea Trump-Rusia.

Biden a mințit, iar Big Tech și media au aplaudat.

Acum, după alegeri, aflăm că în centrul întregii afaceri se află chiar laptopul boicotat.

CNN, care a minimalizat în octombrie istoria, a relatat miercuri că ancheta privind taxele se referă inclusiv la un cadou făcut lui Hunter Biden de Ye Jianming, fondatorul CEFC.

Fox News a relatat că laptopul, confiscat de FBI anul trecut, este elementul central a investigației împotriva lui Hunter Biden.

În loc să investigheze de la început acest caz, sau măcar să permită circulația relatărilor altora, presa și companiile tehnologice au boicotat-o.

Iată câteva exemple prezentate de Breitbart:

Facebook

Facebook a anunțat că va alimina relatările pe această temă, așteptând „examinarea partenerilor terți pentru verificarea faptelor”. Rețeaua a calificat poveste drept „dezinformare”.

Această decizie a dat tonul restului companiilor din Silicon Valley și al presei „mainstream”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE