Documentul audio, care se afla în faimosul de acum laptop al lui Hunter Biden, a fost publicat de The National Pulse. Fișierul poartă titlul „Most Genius Shit Ever”.

În înregistrare, Hunter Biden se plânge de atenția nedorită de care are parte, printre altele de la un ziarist al New York, care „m-a sunat să mă întrebe ce părere am despre Patrick Ho – afurisitul (fucking) de șef al spionilor din China, care a început compania pe care partenerul meu, care are o avere de 323 de miliarde de dolari, a întemeiat-o și care acum a dispărut. A dispărut omul cel mai bogat din lume și care era partenerul meu. A dispărut de când l-am văzut ultima oară în apartamentul lui de 58 de milioane de dolari și am discutat de un contract de 4 miliarde de dolari pentru construirea celui mai mare terminal de gaze naturale lichefiate din lume.”

Sulfurosul domn Ho

Ho, a fost ministru de Interne în Hong Kong, după care, în 2007, a devenit partener și apoi vicepreședinte al unei firme de lobby întemeiate de colosul energetic CEFC China Energy, cu sediul la Shanghai.

CEFC China Energy este compania chineză cu care familia Biden, Oneida, a întemeiat în 2017 o socitate mixtă.

Potrivit dezvăluirilor lui Tom Bobulinski, fostul președinte director general al acestei societăți mixte, și al celor conținute în e-mail-urile din laptopul lui Hunter Biden, fostul vicepreședinte al Statelor Unite deținea 10% din acțiuni prin intermediul fiului său. De asemenea, acțiuni mai deținea Hunter Biden și Jim Biden, fratele lui Joe.

Patrick Ho a fost arestat ulterior și condamnat pentru mită și spălare de bani în Statele Unite, în 2019. Sentința a fost de trei ani de închisoare și o amendă de 400.000 de dolari.

Pe 9 iunie 2020, Ho a fost eliberat și extrădat în Hong Kong.

Potrivit e-mail-urilor descoperite în laptopul lui Hunter Biden, CEFC a acceptat să-i plătească acestuia 30 de milioane de dolari de-a lungul a trei ani în schimbul aranjării unor întâlniri cu fostul vicepreședinte al SUA, Joe Biden, tatăl său.

Partenerul de afaceri dispărut de care vorbește Hunter Biden  este Ye Jianming, care a dispărut în 2018, după ce a fost acuzat că a mituit oficiali guvernamentali străini.