Evenimentul Zilei > International > Tentaculele lui Hunter, fiul lui Joe Biden, în România. Parteneriat cu Puiu Popoviciu
Tentaculele lui Hunter, fiul lui Joe Biden, în România. Parteneriat cu Puiu Popoviciu

Tentaculele lui Hunter, fiul lui Joe Biden, în România. Parteneriat cu Puiu Popoviciu

Grupul din jurul fiului fostului vicepreședinte al Statelor Unite țintea să devină cel mai mare dezvoltator imobiliar din România și din sud-estul Europei.

Un parteneriat în România cu Puiu Popoviciu și o corporație chineză: o afacere de două miliarde de euro. Acesta este un plan de afaceri din aprilie 2017, potrivit unor documente prezentate luni de Tony Bobulinski, fostul partener de afaceri al fiului adversarului democrat al lui Donald Trump, publicate de New York Times.

Acest plan, trimis lui Hunter Biden și Tony Bobulinski de un asociat , prezenta mizele din România și alte state pentru grupul de firme din jurul lui Hunter Biden, scrie G4Media.

În privința României era urmărită asocierea cu grupul de firme al lui Puiu Popoviciu și cu o corporație chineză: CEFC China Energy.

Scopul acestei asocieri era crearea celui mai mare jucător pe piața imobiliară din România și din sud-estul Europei.

Mina de aur: terenurile din Băneasa

La baza planului erau terenurile din Băneasa deținute de companiile lui Puiu Popoviciu. Terenuri pe care planul de afaceri le descria drept „cele mai valoroase și lucrative din București și din întreaga țară”.

Din această asociere, grupul din jurul lui Hunter urma să dețină 5%: Puiu Popoviciu venea cu terenurile, iar compania chineză cu fondurile necesare expansiunii.

Planul de afaceri urmărea construirea, pe o suprafață de 100 de hectare, unui gigant complex imobiliar (cu componentă rezidențială, de retail și de birouri).

Pe lângă proiectul imobiliar Băneasa, planul de afaceri viza și extinderea rețelei de benzinării Rompetrol pe care compania chineză era pe cale la acel moment să le cumpere.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: