„Mi s-a spus duminica trecută de cineva care a fost și el implicat în treaba asta că, dacă fac public ce știu, «vom fi îngropați cu toții»”, a afirmat Bobulinski.

Acesta l-a acuzat pe fostul președinte că a mințit atunci când a declarat că nu s-a implicat și nu știe nimic despre afacerile fiului său și a spus că familia făcea eforturi să ascundă activitățile comerciale ale lui Hunter Biden.

„Joe era foarte la curent”

Tony Bobulinski a declarat că s-a întâlnit cu Joe Biden pe 2 mai 2017, fiind prezentat acestuia de către Hunter Biden și de Jim Biden, fratele lui Joe.

„Cu ocazia întâlnirii mele de circa o oră cu Joe în acea seară, am discutat despre istoria Bidenilor, despre planurile familiei Biden cu chinezii, în legătură cu care (Joe) era foarte pus la curent”, a spus Bobulinski, citat de Fox News.

Tony Bobulinski, un locotenent de marină în retragere, a fost CEO al SinoHawk Holdings, o societate comercială mixtă a lui Hunter și Jim Biden cu compania chineză CEFC China Energy.

„Eu sunt destinatarul”

Bobulinski afirmase într-o declarație dată miercuri că e-mail-urile descoperite în laptopul presupus a fi al lui Hunter Biden sunt autentice, dat fiind că el a fost martor la multe din evenimentele evocate în ele.

Mai mult, Bobulinski afirmă că el a fost unul dintre destinatarii faimosului e-mail din 13 mai 2017, în care se vorbea despre cum ar trebui să se împartă funcțiile și acțiunile în SinoHawk, compania care urma să se creeze.

În acesta se pomenea despre faptul că 10% din acțiuni trebuie să fie deținute de „H” în beneficiul „Barosanului”.

Bobulinski a confirmat că „H” era Hunter Biden, iar „Barosanul” era Joe Biden însuși.

„De fapt, Hunter îl numea deseori pe tată său «Barosanul» sau «directorul meu». În mai multe ocazii, mi-a fost clar că implicarea lui Joe Biden nu trebuia să fie menționată în scris ci numai între față în față. De fapt, am fost sfătuit de (James) Gillier și (Rob) Walker (și ei asociați în compania mixtă – n.r.) că Hunter și Jim Biden erau paranoici să țină secret implicarea lui Joe Biden.”

Refuzând să răspundă la întrebări, Bobulinski a prezentat presei trei telefoane despre care a afirmat că ar conține dovezi coroborate. De asemenea, a precizat că urmează să fie audiat vineri într-o comisie a Senatului.

„Da. îmi mențin acea declarație”

Purtătorul de cuvânt al lui Joe Biden, Andrew Bates, a declarat pentru Fox News:

„Joe Biden nu a avut niciodată în vedere să se implice în afaceri cu familia sa, nici în afaceri peste hotare. Nu a deținut niciodată acțiuni în nici un fel de astfel de afaceri, nici un alt membru al familiei sau altă persoană a deținut acțiuni pentru el.”

Joe Biden a negat în repetate rânduri că ar fi discutat cu Hunter Biden despre afacerile acestuia. Reporterul Fox News, Hillary Vaughn, l-a întrebat pe Joe Biden dacă își menține această declarație, în octombrie 2019, când a apărut o fotografie înfățișându-l pe Biden pe un teren de golf împreună cu Hunter și cu un alt partener de afaceri al acestuia, Devon Archer.

„Da, îmi mențin acea declarație.”

Devon Archer a fost găsit vinovat de fraudă financiară și își așteaptă sentința în ianuarie 2021.