Anita Dunn, care a avut temporar chiar direcția campaniei electorale a lui Biden, în luna februarie, iar acum este consilier principal al candidatului Democrat la alegerile prezidențiale, le-a spus absolvenților că Mao și Maica Teresa sunt „cele două persoane care mă inspiră cel mai mult”, atunci când trebuie să-i încurajeze pe alții să iasă din șabloane și să-și ia propria viață în mâini.

„În 1947, când Mao Tsedun era contestat în sânul propriului partid în ceea ce privește planul de a prelua controlul asupra Chinei…, naționaliștii chinezi stăpâneau orașele, stăpâneau armata, aveau forțele aeriene, aveau totul de partea lor”, le-a spus Dunn tinerilor.

„Și ceilalți i-au zis: cum ai putea câștiga? Cum ai putea face asta? Iar Mao Tsedun a spus: Voi duceți războiul vostru, eu îl duc pe al meu.”

Și Dunn a continuat: „Gândiți-vă o secundă. Nu trebuie să accepți definiția cum trebuie să faci lucrurile și nu trebuie să-i urmezi alegerile și căile celorlalți. Îți porți propriul război, îți urmezi propria cale.”

Anita Dunn era director de comunicare la Casa Albă, în timpul fostului președinte Barack Obama atunci când și-a manifestat admirația pentru Mao.

Dunn și-a anunțat demisia în noiembrie 2009, la mai puțin de o lună după ce canalul Fox News a relatat despre comentariile sale elogioase la adresa liderului comunist.

Marele Salt Înainte, mișcarea politică a lui Mao, a dus la un număr de victime estima la 45 de milioane, între 1958 și 1962.

Apoi, Revoluția Culturală proletară, noua mișcare politică a lui Mao, a dus la alte milioane de victime, între 1966 și 1968.

Mao Tsedun este considerat unul dintre cei mai mari criminali din istoria umanității.

Atunci, când au apărut primele relatări despre afirmațiile sale, Anita Dunn a declarat că referirea sa la Mao și alăturarea acestuia cu Maica Tereza s-a dorit să fie una ironică.