Aerul comestibil, hrana viitorului. Specialiștii s-au inspirat din dieta astronauților
- Emma Cristescu
- 7 mai 2022, 23:13
Din cauza prețurilor uriașe la alimente, specialiștii caută o modalitate de hrană pentru viitor. Oamenii ar putea în doar 2 ani să mănânce aer, iar experții deja au găsit proteina inedită care să pună capăt foametei.
Specialiștii sunt convinși că oamenii își vor pune în farfurie aer pentru supraviețuire. Totul a pornit de la dieta astronauților, iar o companie finlandeză a descoperit o proteină dintr-un amestesc inedit de dioxid de carbon, apă și electricitate. Va fi singura modalitate din viitor, mai ales după ce prețurile au explodat.
Compania finlandeză i-a dat numele de Solein, iar pe piață va fi lansată sub eticheta de "mâncare din aer". Oamenii îl pot achiziționa sub formă de pudră uscată, dar va fi nevoie de un tip de preparare.
Proteina, rezultată în urma unui proces de fermentare complet natural, este comparată cu făina de grâu. Aceasta ar putea fi băgată în alimentele preferate de populație.
"Am început cercetările cu ani în urmă la institutul nostru de cercetare. Practic, ceea ce facem se numește "fermentarea gazului" și e similar cu metoda prin care se face vinul.
Consumă hidrogen și dioxid de carbon, iar hidrogenul îl facem cu electricitatea din apă și dioxidul de carbon îl luam din aer sau folosim emisii sustenabile.", explică producătorii. Compania consideră că această proteină îi va salva pe oameni de sărăcie și foamete.
Oamenii vor mânca aer
Pudra va fi 10 ori mai ieftină decât producţia de proteină animală. Aceasta îți taie pofta de mâncare și nu este poluantă. Nici sistemele de irigație nu vor mai fi importante.
Specialiștii spun că este bogată în fier și vitamine, și săracă în grăsimi. Aceștia au mai declarat că proteina nu are un gust neplăcut, ci poate fi condimentată după placul fiecăruia. Pudra are și alte beneficii: îmbunătăţeşte valoarea nutriţională a produselor existente, ideală pentru diete vegane sau vegetariene.
Clasica ciorbă va fi făcută din proteină din aer. Aceasta este un deliciu pentru vegani.
Pudra ține loc cărnii, dar este și o alternativă pentru consumul de lactate. Un mic dejun va fi construit din: brânză vegană pe baza de proteină din aer, dar şi înghețată, iaurt și lapte.
Specialiștii au găsit o alternativă și pentru prânz: batoanele nutritive sau chipsurile aromate pe baza proteinei din carbon, potrivit A3.