A fost descoperită proteina care ar putea învinge cancerul de prostată

A fost descoperită proteina care ar putea învinge cancerul de prostată

Oamenii de știință au descoperit că o proteină cheie poate fi salvarea pacienților cu cancer de prostată. .

Se pare că oamenii de știință au dat lovitura descoperind proteina care ar putea învinge cancerul de prostată. Studiile clinice au început acum - cu scopul de a dezlănțui celulele albe din sânge care ucid cancerul pentru a ataca tumora.

Imunoterapiile au avut rezultate uimitoare împotriva unor tipuri de boală. Dar, până acum, nu au reușit să lucreze împotriva cancerului de prostată, iar oamenii de știință nu au reușit să afle de ce.

Acum, cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Cancerului (ICR) și de la Spitalul Royal Marsden din Londra spun că au primit răspunsul - și este o proteină numită CD38 care poate ajuta la stoparea cancerului de prostată.

Cancerul deturnează celulele albe din sânge numite celule B și le manipulează pentru a produce CD38. Aceasta înseamnă că medicamentele care conțin proteina CD38 ar putea dezlănțui puterea sistemului imunitar asupra celulelor canceroase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel de medicamente există deja și sunt în curs de desfășurare studiile

Administrat la 24 de bărbați cu cancer de prostată avansat, isatuximab - o imunoterapie utilizată pentru tratarea cancerului de sânge - a revigorat celulele albe din sânge ajutând la omorârea cancerului.

Cercetătorul profesor Johann de Bono a spus: „Există o mulțime de dovezi despre cancerul de prostată în care arată cum suprimă corpul şi-l ataca chiar în celulele sale imune. Constatările noastre sugerează ca putem viza celulele imune care prezinta proteine ​​CD38 pentru a trezi sistemul imunitar”.

Potrivit Daily Mail, cancerul de prostată afectează 48.500 de bărbaţi pe an și aproape 12.000 de decese. Profesorul Paul Workman, de la ICR, a declarat: „Studii de acest gen sunt esențiale pentru a ne ajuta să înțelegem modul în care cancerul de prostată interacționează cu apărarea imună a organismului și ar putea ajuta la deschiderea drumului pentru tratamente mai eficiente”.