Tensiunea este la cote din ce în ce mai ridicate între Statele Unite ale Americii (SUA) și Rusia. De la Casa Albă s-a anunțat, joi, că administrația condusă de Joe Biden este din ce în ce mai îngrijorată de ceea ce se întâmpla la granița comună Ucraina – Rusia. „Statele Unite sunt din ce în ce mai preocupate de escaladarea recentă a atacurilor ruseşti în estul Ucrainei, în special de mişcările de trupe ruseşti la graniţa ucraineană”. A declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă.

De la Casa Albă se anunță îngrijorare privind conflictul dintre Rusia și Ucraina

„Acestea sunt semne extrem de îngrijorătoare”, a mai adăugat Pseki, precizând că numărul de militari ruşi la graniţa cu Ucraina nu a fost niciodată atât de mare din 2014. Despre subiectul masării trupelor rusești la granița cu Ucraina a discutat și Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu Vladimir Putin. Cei doi politicieni au dezbătut subiectul la telefon.

„Cei doi lideri au discutat despre o consolidare a prezenței militare ruse în estul Ucrainei. Cancelarul a cerut ca aceste consolidări de trupe să fie reduse în vederea unei de escaladări a situației”, a fost anunțul făcut, joi, de administrația germană.

Vladimir Putin acuză și el agresiunea Ucrainei

De partea cealaltă, „Vladimir Putin este îngrijorat din cauza escaladării acestui conflict. Putin a insistat în discuția purtată cu Angela Merkel asupra responsabilității pe care o poartă liderii de la Kievului. Ale căror provocări vizează în ultimul timp să agraveze voit situația de pe linia de contact”. A fost anunțul făcut de la Kremlin.

În ceea ce privește America, președintele Joe Biden a avut o discuție telefonică, iar la celălalt capăt al firului s-a aflat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. „Preşedintele Biden a afirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei care continuă în Donbas şi în Crimeea”, se anunțase de la Casa Albă.