Evenimentul Zilei > International > Administrația lui Joe Biden este din ce în ce mai panicată de conflictul dintre Rusia și Ucraina
Administrația lui Joe Biden este din ce în ce mai panicată de conflictul dintre Rusia și Ucraina

Administrația lui Joe Biden este din ce în ce mai panicată de conflictul dintre Rusia și Ucraina

Oficialii de la Casa Albă au transmis, joi, prin purtatorul de cuvânt, un mesaj care arată îngrijorarea față de relația tensionată dintre Rusia și Ucraina.

Tensiunea este la cote din ce în ce mai ridicate între Statele Unite ale Americii (SUA) și Rusia. De la Casa Albă s-a anunțat, joi, că administrația condusă de Joe Biden este din ce în ce mai îngrijorată de ceea ce se întâmpla la granița comună UcrainaRusia. „Statele Unite sunt din ce în ce mai preocupate de escaladarea recentă a atacurilor ruseşti în estul Ucrainei, în special de mişcările de trupe ruseşti la graniţa ucraineană”. A declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă.

De la Casa Albă se anunță îngrijorare privind conflictul dintre Rusia și Ucraina

„Acestea sunt semne extrem de îngrijorătoare”, a mai adăugat Pseki, precizând că numărul de militari ruşi la graniţa cu Ucraina nu a fost niciodată atât de mare din 2014. Despre subiectul masării trupelor rusești la granița cu Ucraina a discutat și Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu Vladimir Putin. Cei doi politicieni au dezbătut subiectul la telefon.

„Cei doi lideri au discutat despre o consolidare a prezenței militare ruse în estul Ucrainei. Cancelarul a cerut ca aceste consolidări de trupe să fie reduse în vederea unei de escaladări a situației”, a fost anunțul făcut, joi, de administrația germană.

Vladimir Putin acuză și el agresiunea Ucrainei

De partea cealaltă, „Vladimir Putin este îngrijorat din cauza escaladării acestui conflict. Putin a insistat în discuția purtată cu Angela Merkel asupra responsabilității pe care o poartă liderii de la Kievului. Ale căror provocări vizează în ultimul timp să agraveze voit situația de pe linia de contact”. A fost anunțul făcut de la Kremlin.

În ceea ce privește America, președintele Joe Biden a avut o discuție telefonică, iar la celălalt capăt al firului s-a aflat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. „Preşedintele Biden a afirmat sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei care continuă în Donbas şi în Crimeea”, se anunțase de la Casa Albă.