Evenimentul Zilei > International > Rusia se pregătește să încaseze lovituri dure de la America. Discursuri vehemente lansate de la Kremlin
Rusia se pregătește să încaseze lovituri dure de la America. Discursuri vehemente lansate de la Kremlin

Rusia se pregătește să încaseze lovituri dure de la America. Discursuri vehemente lansate de la Kremlin

Se încinge tensiunea existentă între Rusia și Statele Unite ale Americii, care tind să ducă la un nou Război Rece. Reacții venit, joi, de la Kremlin.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, se așteaptă la cel mai rău scenariu, în ceea ce privește atitudinea Statelor Unite ale Americii (SUA) față de țara sa. Anunțul pe această temă a fost făcut, joi, de la Kremlin, și se referă la sancțiunile Americii. „Rusia trebuie să fie pregătită pentru cel mai rău scenariu în ceea ce priveşte sancţiunile SUA, din cauza politicii ostile şi impredictibile” a Washingtonului”, se precizează într-un comunicat redactat de ruși.

Dacă SUA dictează sancțiuni pentru Rusia, rubla se va prăbuși

Americanii au avertizat atenţionat că au de gând să impună noi sancţiuni împotriva Moscovei. Ca urmare a tratamentului la care este supus Aleksei Navalnîi, cunoscutul opozant al lui Vladimir Putin, aflat în această perioadă în arest. SUA au mai menționat și alte nemulțumiri legate de politicile Rusiei, un subiect foarte fierbinte fiind conflictul cu Ucraina. Această perspectivă a sancțiunilor creează probleme economice la Moscova și pune presiune pe rubla rusească.

„Ostilitatea şi impredictibilitatea acţiunilor SUA ne obligă să fim pregătiţi pentru cel mai rău dintre scenarii”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov. Relaţiile dintre Moscova şi Washington au devenit extrem de tensionate luna trecută. Atunci ând Rusia şi-a rechemat ambasadorul de la Washington. Decizie venită după ce preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a spus în cadrul unui interviu televizat că președintele Vladimir Putin este un „ucigaş”.

Replică dură venită și din partea lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a spus, joi, că politica administrației de la Casa Albă a generat un impas în relaţii şi este „stupidă”. Pentru că „nu duce la niciun rezultat în ceea ce priveşte obiectivele care au fost anunţate atunci când au fost introduse sancţiunile.”

Ministrul (n.r.- Lavrov) este, ca întotdeauna, foarte precis în formulări”, a spus Dimitri Peskov atunci când a comentat afirmațiile ministrului de Externe.