Putin va împlini 83 de ani la Kremlin. E hotărât să bată recordul lui Stalin
- Ovidiu Drugă
- 6 aprilie 2021, 06:49
Toate speculațiile presei internaționale cu privire la intenția lui Putin de a-și desemna un succesor și de a se pune la adăpost de orice probleme după ce nu va mai fi șeful statului s-au năruit. Președintele rus e hotărât să moară la Kremlin
Adevăratul motiv al reformei constituționale e acum clar pentru toată lumea. Președintele rus a semnat o legea care îi acordă în mod oficial dreptul de a rămâne la putere până la adânci bătrâneți.
Al doilea mandat consecutiv și al patrulea mandat al lui Putin se încheie în 2024. Potrivit vechii Constituții a Rusiei, putin nu ar mai fi avut dreptul sî mai candideze la funcția supremă în stat,
Restricțiile Covid-19 sunt pentru prostime. Miniștrii lui Macron petrec în cluburi exclusiviste
Constituția revizuită pe care rușii au aprobat-o prin vot anul trecut îi permite lui Putin să mai candideze pentru două mandate prezidențiale de șase ani. Un calcul simplu ne arată că președintele rus, acum în vârstă de 68 de ani, ar putea rămâne la putere până în 2036, când va avea 83 de ani.
E hotărât să bată recordul lui Stalin
Dacă va obține și cele două mandate la care mai are dreptul, Putin l-ar depăși pe Josef Stalin drept cel mai longeviv lider al Rusiei de la Petru cel Mare încoace.
Fantoma din Battersea înspăimântă Marea Britanie. Nici astăzi fenomenele paranormale nu pot fi explicate
Și fostul președinte Dmitri Medvedev, care a fost președinte al Rusiei între 2008 și2012, când Putin a fost nevoit să facă o pauză după primele două mandate consecutive, are dreptul de a mai candida încă de două ori.
Putin a spus anterior că nu a decis încă dacă va candida din nou la președinție, spunând că 2024 este încă departe, scrie The Moscow Times.
Noua legea spune că eligibil pentru funcția de președinte rus este orice cetățean al țării cpeste 35 de ani care a locuit pe teritoriul țării de cel puțin 25 de ani și nu a avut niciodată cetățenia sau de viză de ședere permanentă în alt stat. Această regulă nu se referă la rușii care anterior aveau cetățenia unei alte țări careau primit cetățenia Federației Rusă în conformitate cu legea constituțională federală. ", scrie The Moscow Times.