Germanii mor din cauza "fricilor paranoice" ale Angelei Merkel. Explicațiile unui dezastru

Germanii mor din cauza "fricilor paranoice" ale Angelei Merkel. Explicațiile unui dezastru

Lupta Angelei Merkel împotriva naționalismului ucide. Aceasta este concluzia la care a ajuns istoricul și sociologul german Rainer Zitelmann. Concluziile sale sunt valabile nu numai pentru Germania angelei Merkel, ci pentru întregul establishment progresist din Europa.

Germanii mor din cauza "fricilor paranoice" ale Angelei Merkel. "În criza refugiaților - ca și în pandemia de coronavirus - relația dintre politicienii germani și națiune a fost o cauză majoră a eșecului.

La începutul crizei coronavirusului, părea că Germania se descurcă mai bine decât Regatul Unit, Statele Unite și multe alte țări. În ultimele luni, s-a întâmplat exact opusul: Statele Unite și Marea Britanie au două dintre cele mai reușite campanii de vaccinare din lume, în timp ce Germania rămâne cu mult în urmă. Motivul mai profund al eșecurilor Germaniei este relația sa disfuncțională cu tot ceea ce „național”.

Frica de națiune

Chiar și cuvântul „națiune” este privit de mulți membri ai clasei politice germane, intelectuali și mass-media. Oricine insistă asupra faptului că guvernul ar trebui să pună pe primul loc interesele propriilor oameni - de exemplu în achiziționarea de vaccinuri - este numit imediat „naționalist”. Guvernul Angelei Merkel a fost foarte clar că a delegat achiziția de vaccinuri către UE din cauza fricii aproape paranoice de a fi etichetată drept „naționalist al vaccinului”. Guvernele din Marea Britanie și Statele Unite nu se tem de asemenea acuzații", scrie sociologul german pe site-ul american nationalinterest.org. Așa se face că, în ciuda faptului cî unul dintre primele vaccinuri împotriva coronavirusului a fost dezvoltat de compania germană BioNTech și finanțat cu sute de milioane de euro de către contribuabilii germani, acum există mai puține doze disponibile în Germania decât în ​​multe alte țări. Nu e prima oară când guvernul lui Merkel îi lasă pe cetățenii germani pe ultimul loc. S-a mai întâmplat în timpul crizei refugiaților din 2015-2016.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și lupta împotriva criminalității organizate a eșuat frecvent din cauza fricii paranoice că oricine adoptă o linie dură ar putea fi etichetat „xenofob” și, prin urmare, naționalist.

Putin o are la mână pe regina Marii Britanii. Informațiile pot „răsturna dinastia”

"Drept urmare, crimele comise de marile clanuri arabe, care par să domine criminalitatea organizată în multe orașe germane, au fost în mare parte ascunse timp de mulți ani. Acest lucru s-a schimbat abia mai recent - dar s-au pierdut decenii în lupta împotriva criminalității organizate și de aceea Germania se luptă să facă față problemei astăzi", scrie Rainer Zitelmann.

Megalomania germană

În ciuda dorinței de a se lepăda de propria națiune, guvernul lui Merkel are o meteahnă specific germană- megalomania. "Acest lucru este evident în lupta împotriva schimbărilor climatice. Deși Germania este responsabilă doar pentru 2% din emisiile globale de CO2, ai putea fi tentat să crezi, ascultându-i pe politicieni, că ceea ce face Germania va determina soarta întregii planete. Mulți politicieni germani declară în mod explicit că Germania ar trebui să fie model pentru toate celelalte țări de pe glob.

Toate acestea suntecouri ale vechiului slogan „Am deutschen Wesen mag die Welt genesen”, care înseamnă „Prin valorile germane lumea va fi vindecată”. Această frază a fost inițial inventată într-o poezie, Deutschlands Beruf, de Emanuel Geibel în 1861. Sloganul „am deutschen Wesen soll die Welt genesen” a fost folosit ulterior de liderii politici germani, inclusiv de Kaiserul Wilhelm II.

Afirmația germană de a fi un model pentru întreaga lume în politica energetică este cu atât mai ridicolă cu cât, dintr-o perspectivă exterioară, Germania a adoptat „cea mai proastă politică energetică din lume”.

Ideologia bate economia

Germania este mândră de programul său de dezafectare a centralelor nucleare și a celor pe cărbune, chiar dacă energia nucleară este una dintre cele mai ecologice surse de energie și mulți oameni de știință de renume sunt convinși că schimbările climatice nu pot fi rezolvate fără mai multe centrale nucleare. Ca urmare a politicilor iraționale în domeniul energiei, prețurile energiei electrice din Germania sunt acum cele mai mari din lume. În Germania, de exemplu, un kilowatt oră costă 31 de cenți, în timp ce în Polonia vecină prețul este de doar 13 cenți", susține sociologul german.

Restricțiile Covid-19 sunt pentru prostime. Miniștrii lui Macron petrec în cluburi exclusiviste

Criza refugiaților a confirmat, de asemenea, amisionarismul german amintit. Merkel a crezut sincer că ar putea determina întreaga Europă să accepte să-și deschidă frontierelor. Desigur, nu a fost cazul. La fel ca piesele de domino, țările și-au ănchis, una după alta, granițele în fața imigranților ilegali, iar Germania a rămas complet izolată dată fiind politica sa privind refugiații.

Așteptarea naivă că alte țări vor urma aceleași maxime ca și Germania a fost, de asemenea, evidentă pe tot parcursul crizei coronavirusului. Președintele german al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost profund dezamăgit să-și dea seama că guvernele Marii Britanii și SUA pun în primul rând interesul propriilor țări, ceea ce ar fi o manifestare periculoasă a „naționalismului” neînfrânat din punctul de vedere al establishmentului german. În viață, însă, dezamăgirea este adesea precedată de auto-înșelăciune. Și în acest caz, a fost o naivitate imprudentă să presupunem că merge și guvernele altor țări ar pune, asemenea Germaniei, protecția propriilor lor oameni la finalul agendei", notează nationalinterest.org.

Fantoma din Battersea înspăimântă Marea Britanie. Nici astăzi fenomenele paranormale nu pot fi explicate