Evenimentul Zilei > EVZ Special > Restricțiile Covid-19 sunt pentru prostime. Miniștrii lui Macron petrec în cluburi exclusiviste
Restricțiile Covid-19 sunt pentru prostime. Miniștrii lui Macron petrec în cluburi exclusiviste

Restricțiile Covid-19 sunt pentru prostime. Miniștrii lui Macron petrec în cluburi exclusiviste

În vreme ce francezii de rând sunt forțați să stea în casă, miniștrii lui Macron iau prânzul și cina în cluburi cu circuit îmchis, unde nota de plată ajunge și la 490 de euro de persoană.

Postul de televiziune francez M6 a dat lovitura de grație ultimelor rămășițe de credibilitate de care se mai bucura președintele francez.

Restricțiile Covid-19 sunt pentru prostime

Un reportaj filmat cu camera ascunsă într-un club cu circuit închis arată că restricțiile de circulație, impuse pentru a preveni răspândirea SARS-Cov-2 sunt valabile doar pentru fraieri. Miniștrii lui Macron, oamenii de afaceri potenți, vedetele showbiz-ului și avocații de succes continuă să ia masa în localuri exclusiviste.


O nouă epidemie misterioasă amenință omenirea. Afectează creierul și e mortală


„Odată ce treci de această ușă, nu mai există Covid”, le mărturisește reporterilor un chelner din localul aflat în centrul capitalei franceze.„Vrem ca oamenii să se simtă în largul lor. Este un club privat, vrem ca oamenii să se simtă ca acasă „,.
Boieria de a lua masa în oraș în vremuri de molimă costă, e drept. Meniul pentru cină începe de la 160 euro, dar poate ajunge până la 490 EUR pentru cei care își doresc și o sticlă de șampanie și caviar.
Contactată telefonic, organizatoarea neidentificată a cinei de la Paris le-a mărturisit reporterilor că asemenea petreceri sunt „foarte obișnuite” în ciuda restricțiilor impuse de autorități și că ea însîși a luat masa la două sau trei restaurante numai în ultima săptămâna.
El a spus că știe că VIP-uri, inclusiv miniștrii actualului guvern fac parte dintre clienții acestor cluburi cu circuit închis. „Suntem încă o democrație, facem ce vrem”. Imaginile le puteți vedea aici. 

Sistemul spitalicesc francez e copleșit de numărul de bolnavi

Costisitoare distracții continuă nestingherite, în ciuda faptului că toate restaurantele, cafenelele și barurile au fost închise la Paris încă de anul trecut, pentru a combate îmbolnăvirile.

În ciuda măsurilor draconice, sistemul spitalicesc francez e depășit în acest moment. Unitățile de terapie intensivă încearcă să facă față celor peste 1.500 de pacienți din regiunea Paris a căror viață este în pericol.


Rusia amenință NATO. Războiul ar însemna distrugerea acestei țări


Guvernul amenință populația

Autoritățile par, însă, să se concentreze pe amenințări la adresa populației.

Joia trecută, premierul francez Jean Castex a declarat parlamentarilor că orice persoană „care ar putea să pună în pericol viața altora” prin găzduirea unor petreceri ilegale riscă un an de închisoare și cu o amendă de până la 15.000 euro.

„Procurorii vor fi rugați să-i urmeze în mod sistematic pe făptașii care organizează evenimente secrete care ar putea pune viața altora în pericol”, a spus el.
Castex a cerut, în acest sens, ministrului de interne să mărească numărul polițiștilor și jandarmilor care au misiunea să impună restricțiile.

Potrivit cifrelor Ministerului de Interne francez, poliția a împiedicat de la 1 ianuarie 326 de evenimente, scrie Daily Mail.

Putin o are la mână pe regina Marii Britanii. Informațiile pot „răsturna dinastia”