Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident grav pe Centura Capitalei, miercuri dimineață. Circulația este paralizată
Accident grav pe Centura Capitalei, miercuri dimineață. Circulația este paralizată

Accident grav pe Centura Capitalei, miercuri dimineață. Circulația este paralizată

Un accident rutier grav a avut loc, miercuri dimineață, pe Centura Capitalei. În urma incidentului, două persoane au fost grav rănite.

Miercuri dimineață, un grav accident rutier a avut loc pe Centura Capitalei. În urma impactului, două persoane au fost rănite.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează, miercuri dimineaţa, că pe DNCB intersecţie cu DN 4 Bucureşti – Olteniţa, în apropierea localităţii Popeşti-Leordeni, din judeţul Ilfov, a avut loc o coliziune între două autotrenuri.

Evenimentul s-a soldat cu rănirea gravă a două persoane, acestea fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale, precizează un comunicat de presă.

Se estimează ca circulaţia să revină la normal în 45 de minute.

Accident rutier pe Centura Capitalei. Statistici alarmante în România

În lunile de vară au avut loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră care au cauzat răni a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate.

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor.

CITEȘTE ȘI Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

CITEȘTE ȘI  Dragobetele îți aduce în dar ursitul! Ritualul simplu, dar magic prin care atragi sufletul-pereche

CITEȘTE ȘI Marian Zlotea s-a predat autorităților din Italia. Fostul eurodeputat a fugit din țară înainte de a fi condamnat