Evenimentul Zilei > Actualitate > O pacientă COVID și-a găsit sfârșitul într-un accident rutier. Femeia era transferată cu ambulanța
O pacientă COVID și-a găsit sfârșitul într-un accident rutier. Femeia era transferată cu ambulanța

O pacientă COVID și-a găsit sfârșitul într-un accident rutier. Femeia era transferată cu ambulanța

O pacientă COVID și-a găsit sfârșitul într-un accident rutier care s-a petrecut marți seara pe Drumul Național E85, în apropierea orașului Mărășești din județul Vrancea.

O pacientă COVID și-a găsit sfârșitul într-un accident rutier.

O femeie bolnavă de COVID-19 a murit într-un grav accident de circulație, într-o ambulanță. Evenimentul s-a petrecut marți seara, pe Drumul European E 85, în apropiere de orașul Mărășești.

Pacientă cu COVID-19 era transferată de la Buzău la Bacău cu o autospecială a Serviciului de Ambulanță. În zona orașului Mărășești, județul Vrancea, ambulanţa cu care era transportată a intrat într-un cap de pod şi s-a răsturnat, pe E85. Informația a fost prezentată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„Prin apel 112, a fost sesizat faptul că pe DN2-E85, la Mărăşeşti, o ambulanţă care transporta o pacientă s-a răsturnat pe partea carosabilă. Ambulanţa transfera pacienta de la Buzău la Bacău. Din nefericire, a rezultat decesul pacientei şi rănirea a două persoane care făceau parte din echipaj”, se arată într-o comunicare a IPJ Vrancea.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vrancea au precizat că femeia care a decedat în accident era infectată cu coronavirusul.

Pacientă COVID și-a găsit sfârșitul într-un accident

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vrancea, pacienta era infectată cu virusul SARS-CoV-2 şi era transferată la Buhuşi cu ambulanţa, fiind intubată.

„Ambulanţa transporta un pacient COVID-19 pozitiv, intubat, spre Buhuşi. În urma accidentului, pacienta a murit. Medicul de pe ambulanţă a suferit un traumatism cervical şi traumatism de membru inferior. El a fost preluat şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani. Şoferul şi ambulanţierul nu au suferit trauma”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Marinela Preda.

Conform primelor verificări ale poliției rutiere, accidentul s-a petrecut în zona căii ferate care traversează DN2-E85. Conducătorul ambulanţei a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat. Mașina s-a rostogolit și s-a izbit, mai apoi, într-un cap de pod care se afla pe sensul opus de mers.

În urma accidentului, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul alcoolemiei a fost negativ.