Mii de români au făcut COVID-19 după prima doză de vaccin

Mii de români au făcut COVID-19 după prima doză de vaccin

După administrarea primei doze de vaccin, peste 3.500 de români au fost infectați cu COVID-19. Acesta anunț a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Dr. Valeriu Gheorghiţă.

După administrarea primei doze de vaccin, peste 3.500 de români au fost infectați cu COVID-19. Acesta anunț a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Dr. Valeriu Gheorghiță.

„Există circa 3.500-3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu Sars-Cov-2 după prima doză, este de altfel principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum erau programate în platformă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a spus că numărul celor care au dezvoltat infecţia după rapel este „foarte mic”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia coordonatorului campaniei de vaccinare anti-Covid, numărul de persoane infectate după vaccinare reprezintă un procent mic având în vedere că aproape 700.000 de persoane au fost deja imunizate.

Ce a declarat Valeriu Gheorghiță despre zvonul cu o singură doză de vaccin

Dr. Gheorghiță a spus că că nu sunt date suficiente potrivit cărora este suficientă o singură doză de vaccin anti-COVID în cazul celor care au făcut boala, aşa cum se aude.

Noi monitorizăm cu mare atenție toate recomandările la nivelul țărilor UE", a spus Valeriu Gheorghiță, iar în momentul în care vor exista date suplimentare referitoare la faptul că o singură doză este suficientă pentru a asigura atât un nivel imun-protector imediat după vaccinare, cât și pe perioada de monitorizare a persoanelor respective, "cu siguranță și România va adopta aceste măsuri", a spus Valeriu Gheorghiță despre noua teorie ajunsă în rândul oamenilor.

În cele din urmă, Valeriu Gheorghiță recomandă administrarea a două doze, chiar și în cazul persoanelor care au trecut deja prin infecţia cu Sars-CoV-2.

„De ce acest lucru? Pentru că - datele pe care ne bazăm vin din studiile științifice efectuate - sunt dovezi medicale în acest sens care ne arată că profilul de siguranță, incidența și frecvența reacțiilor adverse la cele două categorii de persoane - persoane care au avut istoric de infecție, respectiv persoane fără istoric de infecție - a fost similar, fără să se înregistreze un profil de siguranță diferit la aceste categorii de persoane", a explicat dr. Gheorghiță.