Evenimentul Zilei > Actualitate > România rurală, blocată de nămeți. Pacientă, transportată cu șenilata până la ambulanță
România rurală, blocată de nămeți. Pacientă, transportată cu șenilata până la ambulanță

România rurală, blocată de nămeți. Pacientă, transportată cu șenilata până la ambulanță

O pacientă din Botoșani, care avea nevoie de îngrijiri medicale, a fost transportată cu șenilata până la ambulanță, noaptea trecută, deoarece drumul până la locuința sa era blocat de zăpadă.

Pacientă transportată cu șenilata până la ambulanță.

O femeie de 70 de ani, din Botoșani, care avea nevoie de îngrijiri medicale a fost transportată până la ambulanța care urma să o ducă la spital cu o șenilată. Din cauza vremii și a stratului foarte gros de zăpadă, ambulanța nu a putut ajunge la locuința femeii.

Potrivit ISU Botoșani, bătrâna locuieşte într-o casă izolată pe raza localităţii Satu Nou. Din cauza ninsorilor și a viscolului foarte puternic, căile de acces din zonă s-au înfundat, făcând accesul dificil.

Noaptea trecută, bătrâna a apelat la numărul de urgență 112 și a solicitat ajutor medical de specialitate. Cum ambulanța nu putea ajunge până la casa acesteia, din cauza drumurilor blocate, s-a apelat la ISU.

Pacientă dusă cu șenilata până la ambulanță

„În jurul orei 2.00, a solicitat ajutorul cadrelor medicale deoarece nu se simţea bine de aproape trei zile. Echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă nu a reuşit să ajungă la casa femeii din cauza stratului de zăpadă. Acesta face ca zona să fie una foarte greu accesibilă circulaţiei auto. Întrucât femeia nu se putea deplasa singura, drumul de la ambulanţă până la locuinţa acesteia a fost parcurs cu ajutorul şenilatei din dotarea Detaşamentului de Pompieri Dorohoi”, a decarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Femeia a fost preluată de pompierii militari cu vehiculul șenilat și transportată în siguranță până la locul în care se afla ambulanța. Întreaga operaţiune de salvare a durat aproximativ o jumătate de oră.

Probleme cu zăpada pe drumurile din Botoșani

Mai multe drumuri județene din Botoșani au fost blocate, în cursul zilei de sâmbătă, din cauza viscolului și a ninsorilor foarte puternice. A fost nevoie de intervenția drumarilor pentru ca acestea să fie deblocate și redate circulației.

Pe anumite porțiuni s-a circulat doar pe un fir de drum, din cauza cantității foarte mari de zăpadă care s-a depus. Sulurile de zăpadă formate de vântul puternic au creat „dopuri”, pe drumurile din Botoșani. Din acest motiv, autoritățile au recomandat șoferilor să nu pornească la drum decât în caz de urgență.