Evenimentul Zilei > Actualitate > Viscolul pune probleme în trafic. Drumuri blocate în Botoșani, accidente rutiere în Prahova
Viscolul pune probleme în trafic. Drumuri blocate în Botoșani, accidente rutiere în Prahova

Viscolul pune probleme în trafic. Drumuri blocate în Botoșani, accidente rutiere în Prahova

Viscolul și ninsorile puternice pun probleme în trafic pe mai multe șosele din județele afectate de acest fenomen. Un drum județean din Botoșani a fost blocat din cauza vremii, iar în Prahova, un microbuz s-a răsturnat.

Viscolul pune probleme în trafic pe mai multe drumuri județene și naționale.

Un drum județean din județul Botoșani s-a blocat din cauza ninsorilor și a viscolului foarte puternic. Este vorba despre Drumul Județean DJ 293, care face legătura între localitățile Dumeni și Havârna. Acesta s-a blocat din cauza cauza ninsorilor şi a viscolului puternic, a declarat prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor. Astfel, circulația este imposibilă pe o lungime de aproximativ 11 kilometri.

Potrivit spuselor sale, situația în județ s-a complicat din cauză că trei utilaje de deszăpezire contractate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri au rămas blocate în zăpadă.

Prefectul județului Botoșani a mai anunțat că se circulă în condiții dificile, de iarnă și pe DN 29, între oraşul Săveni şi localitatea Mihai Viteazu. Și aici se intervine cu utilaje pentru deszăpezire. Autoritățile au impus interdicţii de circulaţie pentru camioane și alte autovehicule grele. Traficul este dirijat de polițiștii de la Rutieră pe acest drum, pentru a evita blocarea sa.

„Pe acest drum se lucrează la deszăpezire”, a precizat prefectul Dan Nechifor.

El a precizat că și pe DN 29D Botoşani – Ştefăneşti se circulă în condiţii de iarnă.

Județul Botoșani se află sub Cod galben de vânt, viscol și polei până pe 12 februarie la ora 18.00. De asemenea, până pe 15 februarie va intra în vigoare un alt Cod galben de ger,

Viscolul pune probleme în trafic și în Prahova

Viscolul și ninsorile pun probleme și pe drumurile din județul Prahova.

Un microbuz în care se aflau şapte persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile, vineri dimineaţa, pe DJ 101, în comuna Măneşti. Informația a fost prezentată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Conform sursei citate, nici unul dintre pasageri nu necesită îngrijiri medicale.

Chiar și așa, la fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor.

Starea vremii pentru ziua de vineri

Vremea de vineri, 12 februarie, va fi rece și chiar geroasă. Local va ninge, în special în zonele aflate sub Cod portocaliu. Până la ora 18.00 este în vigoare o avertizare de tip Cod portocaliu pentru zonele Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură. Aici se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă.