Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea, vineri, 12 februarie. Lucrurile se schimbă complet. Urmează temperaturi extreme și precipitații
Vremea, vineri, 12 februarie. Lucrurile se schimbă complet. Urmează temperaturi extreme și precipitații

Vremea, vineri, 12 februarie. Lucrurile se schimbă complet. Urmează temperaturi extreme și precipitații

Vremea va fi marcată, începând de vineri, 12 februarie, de scăderea semnificativă a temperaturilor și precipitații sub formă de ninsoare.

Vremea, vineri, 12 februarie, fi rece și chiar geroasă. Local va ninge, în special în zonele aflate sub cod portocaliu. Până la ora 18.00 este în vigoare o avertizare de tip cod portocaliu, pentru zonele Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură. Aici se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă.

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul, vor avea loc intensificări susținute. Cu rafale de peste 110…130 km/h.

Prognoza meteo pentru principalele zone ale țării

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întreaga ţară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est şi local în centru. Vineri, 12 februarie, vremea va duce la temperaturi maxime cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei. Și 18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei. Iar cele minime, în general, între -14 şi -2 grade.

Cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul şi centrul teritoriului. Acolo unde va fi ger. Începând de după-amiază. vor predomina ninsorile în regiunile vestice şi nord-vestice, la munte, în Maramureş, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia şi în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zăpadă.

Prognoza meteo pentru București, vineri, 12 februarie

Vremea se va răci brusc şi accentuat. Vineri dimineaţa temperatura va coborî până în jurul valorii de -2 grade şi nu va depăşi 0…1 grad pe parcursul zilei. La început va ploua, iar după miezul nopţii şi în prima parte a zilei de vineri vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 2…5 cm. Temporar, mai ales în orele după-amiezii, vântul va avea intensificări cu rafale de 45…55 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Prognoza meteo la munte

În regiunile montane, valorile termice diurne se vor situa, în mare parte, peste cele caracteristice datei, însă, mai ales din orele serii, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, astfel că va deveni geroasă noaptea şi dimineaţa. În prima parte a zilei vor fi precipitaţii mixte, care, pe spaţii mici, vor favoriza depuneri de polei, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.