Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă considerabil! Avertizare de cod galben în mai multe zone
Vremea se schimbă considerabil! Avertizare de cod galben în mai multe zone

Vremea se schimbă considerabil! Avertizare de cod galben în mai multe zone

Vremea se strică de astăzi. ANM a emis o avertizare de cod galben începând cu data de astăzi de la ora 18:00 și valabilă până pe 12 februarie la ora 12:00.

Zonele afectate de codul galben vor fi Carpații Occidentali, Nordul Carpaților Orientali și chiar și vestul Carpaților Meridionali. Ploile vor afecta și stratul de zăpadă, grăbindu-i topirea.

Conform ANM, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menționat se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar pe arii restrânse 40…60 l/mp. Ploile vor favoriza topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă.

Codul galben aduce frigul

Codul galben nu vine însă singur.

Va ploua pe arii extinse și în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 15…25 l/mp. Din după-amiaza zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopților.