Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea de la ANM: Unde mai ninge în țară. Avertisment meteo
Vremea de la ANM: Unde mai ninge în țară. Avertisment meteo

Vremea de la ANM: Unde mai ninge în țară. Avertisment meteo

Vremea de la ANM: unde ninge? Meteorologii au emis în cursul zilei de vineri o atenționare meteo de ninsori valabilă până pe 7 februarie.

ANM a emis o nouă prognoză meteo care ne spune cum va fi vremea în următoarea perioadă: unde mai ninge în România?

Vineri, meteorologii au emis un avertisment meteo de ninsori moderate cantitativ. Acesta este valabil până pe data de 7 februarie, ora 10:00.

Fenomene vizate de avertizarea meteo sunt precipitații în general moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și polei.

Vremea de la ANM: unde mai ninge în România?

Zonele afectate ce intră sub incidența avertismentului sunt nordul, dar mai ales centrul Moldovei și zona montană limitrofă

„În intervalul menționat, în nordul și centrul Moldovei, precum și în zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei. Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de precipitații vor depăși local 10…15 l/mp.

În aceste zone, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative și se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

Duminică (7 februarie) și în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane și va sufla cu rafale de peste 80…90 km/h, în special pe crestele Carpaților Meridionali”, se arată în prognoza ANM.

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni?

În perioada 8 – 15 februarie valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade. Vor crește în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării. De asemenea, dar va fi excedentar și în zonele montane din vest și nord. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În perioada 15 – 22 februarie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.