Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs
Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs

Un cutremur s-a produs, miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea, transmite Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Miercuri dimineață, un cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea, transmite Insitutul Național pentru Fiziaca Pământului (INFP).

În ziua de 24 Februarie 2021, la ora 04:35:09 (ora locală a României), s-a produs în Zona seismică Vrancea, Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 137km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 78 km E de Brașov, 94 km NE de Ploiești, 99 km S de Bacău, 115 km V de Galați, 117 km NV de Brăila, 145 km N de București, 165 km NE de Pitești, 180 km SV de Iași, 191 km E de Sibiu, 210 km N de Ruse.

INFP, despre cel mai puternic cutremur din România din zona Vrancea în 2020

Cel mai puternic seism din 2020 s-a produs în data de 31 ianuarie, în județul Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 121 de kilometri. A avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. De altfel, cutremurul a fost atât de puternic încât a fost resimțit și în Capitală.

„În ultima perioadă s-au produs cutremure în jurul magnitudinii de 3 sau și mai mici.

E o activitate normală a zonei Vrancea. Cam la 2 ani se produce un cutremur între 5 grade și 6 grade pe Richter. Practic, această activitate a zonei Vrancea se încadrează în activitatea normală pentru regiune.

Dacă s-ar produce un cutremur de 7 grade Richter în zona Vrancea la o adâncime de, să zicem, 100 de kilometri, sigur, sunt afectate blocurile care au mai trecut prin alte cutremure anterioare, cum sunt cele din 1990, 1986, 1977, care nu au fost consolidate.

E posibil să fie afectate și alte clădiri care nu au fost afectate în urma cutremurului din 1977 și peste care au trecut 50 de ani. Cutremurele care produc pagube mari sunt cele peste 7,2”, spunea Constantin Ionescu, directorul general al INFP.

CITEȘTE ȘI Naţionala de handbal feminin a României visează la Olimpiadă. Cristina Neagu: „E o şansă unică”
CITEȘTE ȘI  Atac cu un cuțit în autobuz. Individ periculos încătușat de poliție