Evenimentul Zilei > Sport > Naţionala de handbal feminin a României visează la Olimpiadă. Cristina Neagu: „E o şansă unică”
Naţionala de handbal feminin a României visează la Olimpiadă. Cristina Neagu: „E o şansă unică”

Naţionala de handbal feminin a României visează la Olimpiadă. Cristina Neagu: „E o şansă unică”

Cu doar o lună înainte de turneul preolimpic găzduit de Muntenegru, naţionala de handbal feminin a României a intrat astăzi, în cantonament, la Bucureşti.

Experimentatul inter stânga al primei reprezentative, Cristina Neagu, şi celalalte coechipiere ale sale desfăşoară un scurt stagiu de pregătire, de numai patru zile, sub comanda secundului Bent Dahl. Diagnosticat la începutul săptămânii trecute, cu coronavirus, antrenorul principal al tricolorelor, Adrian Vasile, a fost nevoit să intre în izolare şi a ratat reunirea lotului tricolorelor.   

La competiţia de la Podgorica, din perioada 19 – 21 martie, jucătoarele din ţara noastră se vor lupta pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu puternicele selecţionate ale Norvegiei şi Muntenegrului. 

„Este o şansă unică şi fiecare trebuie să trăiască aceste clipe. Există varianta ca această şansă să nu mai vină niciodată în viaţa noastră. E necesar să dăm tot ce avem mai bun în meciurile din Muntenegru şi să mergem la Tokyo. Există presiune pe umerii mei. Îmi doresc mult să ne calificăm la Jocurile Olimpice” şi-a ambiţionat colegele vedeta naţionalei, Cristina Neagu.

Cristina Neagu nu se sperie de Norvegia

Chiar dacă tricolorele au fost depăşite, în mod categoric, de Norvegia, în confruntarea directă de la Campionatul European din decembrie (20 – 28), handbalista ajunsă deja la vârsta de 32 de ani are încredere că România va putea, de această dată, să le ţină piept scandinavelor. 

„Ştim bine cum joacă Norvegia şi Muntenegru. De obicei, aceste echipe au un sistem pe care se bazează şi schimbă puţine lucruri, mai ales înaintea unor partide atât de importante. Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte. Calificarea la Tokyo ar şterge tot ce am îndurat în ultimul an şi jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul” a explicat actuala jucătoare a campioanei CSM Bucureşti.

Neagu cere o nouă atitudine 

Interul stânga al primei reprezentative vrea să vadă o schimbare de atitudine a tricolorelor faţă de Europeanul de la sfârşitul anului trecut, la care România a dezamăgit crunt. „Schimbarea de atitudine şi o analiză bună a adversarului ar putea fi plusul de care avem nevoie. Colegele mele trebuie să fie mai înflăcărate decât mine la gândul că ar putea ajunge la Olimpiadă. Eu am fost deja la două ediţii şi ştiu ce înseamnă să fii acolo” a mai adăugat Cristina Neagu.  

Pentru a obţine biletele pentru competiţia olimpică din capitala Japoniei, naţionala lui Adrian Vasile are nevoie să se claseze pe primele două poziţii ale grupei la turneul de calificare de la Podgorica.