Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în lumea artiștilor din România. Ion Chiriac a murit de ziua lui
Cutremur în lumea artiștilor din România. Ion Chiriac a murit de ziua lui

Cutremur în lumea artiștilor din România. Ion Chiriac a murit de ziua lui

Ion Chiriac a murit. Este doliu în lumea artistică. Celebrul artist s-a stins din viață chiar de ziua lui. Acesta împlinise 58 de ani.

Ion Chiriac a murit. Unul dintre cei mai respectați și îndrăgiți membri ai Cenaclului Flacăra a murit chiar de ziua lui, după ce fata sa l-a sunat să îi ureze la mulți ani. Artistul împlinise 58 de ani.  Decesul artistului s-a produs sâmbătă, 20 februarie, în localitatea Ghermănești, județul Vaslui.

„Astăzi (n.r.: ieri), în jurul orei 12, am fost solicitați să intervenim la un caz în localitatea Ghermănești. Echipajul cu medic ajuns la locuința indicată nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul unui bărbat de 58 de ani, fără a se mai impune manevrele de resuscitare”, a declarat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

Polițiștii din Vaslui au deschis o anchetă pentru a stabili cauza exactă a decesului.

„A murit Ion al meu! Nu se poate să moară chiar de ziua lui. A plecat la Ghermănești, acasă, și s-a dus chiar de ziua lui”, a mărturisit soția cântărețului în timp ce plângea, au scris jurnaliștii de la vremeanoua.ro.

Ion Chiriac a murit. Mesaj sfâșietor pe rețelele sociale

Ioana Andreea, fiica regretatului artist, a postat un mesaj pe rețele sociale în care a anunțat moartea acestuia.

„Astăzi, 20 februarie, tăticuțul meu a împlinit 58 de ani. L-am sunat cu toții, i-am cântat, ne-am împărtășit iubirea. Imediat după ce am închis apelul, Dumnezeu a ales să îl primească în Veșnicie (stop cardio-respirator). Toata ființa mea e distrusă momentan și în șoc, de aceea vă rog din inima, dacă ajungeți pe la Sfânta Biserică, aprindeți o lumânare, pentru ca sufletul lui să fie în Lumină. Pentru tatăl, omul și marele artist Ioan Chiriac, jumătatea «Frații Chiriac» vă mai rog să nu îi uitați muzica. A bucurat mii de copii, zeci de mii de oameni care mergeau la Cenaclul Flacăra. Să-i păstram vie amintirea, datorită lui cânt și exist pe acest pământ”, a scris Ioana Andreea pe Facebook.

Frații Chiriac s-au remarcat grație Cenaclului Flacăra, condus de Adrian Păunescu. Între anii 1976 și 1985, au fost neîntrerupți pe scenă, alături de marele poet, încântând lumea cu celebrele lor piese de folk, “Moartea Căprioarei”,și “Bună seara, iubito!”.