Evenimentul ZileiActualitateFlorin Cîțu s-a vaccinat la Spitalul Militar. „Ieri am contractat alte 8 milioane de vaccinuri”

Florin Cîțu s-a vaccinat la Spitalul Militar. „Ieri am contractat alte 8 milioane de vaccinuri”

Florin Cîțu s-a vaccinat la Spitalul Militar. „Ieri am contractat alte 8 milioane de vaccinuri”
Florin Cîțu, premierul României, s-a vaccinat sâmbătă, la doar o zi după ce și președintele Klaus Iohannis a făcut-o.

UPDATE – Declarațiile lui Florin Cîțu după vaccinare

Foarte, foarte ușor. Nu doare deloc. Nici nu mi-am dat seama când mi-a făcut injecția.

Este unsemnal pentru a-i convinge pe cât mai mulți români să se vaccineze.

Doar prin vaccinare și respectarea restricțiilor.

Rămânem la obiectivul de 10.400.000 de români vaccinați până în septembrie.

Se lucrează încă la platformă. Limitările țin de numărul de vaccinuri. Eu văd și un semn pozitiv aici, foarte mulți români vor să se vaccineze.

Ieri am contractat alte 8 milioane de vaccinuri.

O săptămână vor veni doar 80% din vaccinuri, apoi se va relua la 100%, Și vom și recupera ce nu vine acum. Pfizer a făcut o recalibrare tocmai pentru a putea să livreze și în trimestrul al doilea.

Am cumpărat cele 8 milioane pentru a ajunge la cele 10.400.000 de români vaccinați, din cele 15 milioane de adulți. E nevoie de 20 de milioane de doze, de aceea mai facem contracte.

Pe măsură ce apar alte vaccinuri și vor fi aprobate, le vom cumpăra și pe acelea.

Unde se vaccinează Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a fost vaccinat sâmbătă, puțin după ora 12:00, la Spitalul Militar Carol Davila, unde a fost imunizat ieri și președintele Klaus Iohannis.

#Împreună învingem pandemia, scria pe tricolul pe care prim-ministrul l-a purtat la vaccinare, la Spitalul Militar
#Împreună învingem pandemia, scria pe tricolul pe care prim-ministrul l-a purtat la vaccinare, la Spitalul Militar

„Sâmbătă mă vaccinez. Și va fi public”, a anunțat premierul Florin Cîțu. După vaccinare, Florin Cîţu va susţine o declaraţie de presă în curtea spitalului.

Și președintele României, Klaus Iohannis s-a vaccinat la același spital, vineri dimineață.

Președintele a primit prima doză din vaccinul dezvoltat de Pfizer și Biontech și urmează să o primească pe a doua peste 21 de zile.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricţie ne vor scoate din pandemie”, a afirmat preşedintele la plecarea de la Spitalul Militar Central.

De ce se vaccinează abia acum Florin Cîțu

Premierul Cîțu după vaccinare
Premierul Cîțu după vaccinare

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe.

Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a spus Iohannis.

Când se vor vaccina și cei din Guvern?

„Membrii Guvernului se vor vaccina miercuri împotriva coronavirusului”, a anunțat vicepremierul Dan Barna la un post de televiziune.

În etapa a doua de vaccinare intră populația cu grad ridicat de risc și angajații care desfășoară activități în domenii cheie pentru funcționarea statului.

Persoanele care au peste 65 de ani și cele cu boli cronice se pot programa pentru vaccinare prin intermediul de medicului de familie, prin Direcția de Asistență Socială din primărie, la numărul de telefon unic 0214.144.425 sau online pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Pentru persoanele care deservesc activități esențiale, programarea se face de către angajator. Peste 190.000 de români s-au înscris pentru vaccinare ieri, iar în București deja nu mai sunt locuri libere pentru următoarele 20 de zile.


Accesează: