Evenimentul Zilei > Actualitate > A fost descoperită cea mai periculoasă tulpină de Covid-19 din lume. News alert
A fost descoperită cea mai periculoasă tulpină de Covid-19 din lume. News alert

A fost descoperită cea mai periculoasă tulpină de Covid-19 din lume. News alert

Comunitatea ştiinţifică internaţională este în alertă după ce în Tanzania ar fi apărut cea mai periculoasă tulpină de Covid-19 din lume.

A fost descoperită cea mai periculoasă tulpină de Covid-19 din lume! News alert. În Brazilia, India și mai ales în Tanzania apar noi variante de Covid-19, ceea ce îi face pe unii oameni de știință să se teamă de apariţia valului 4 de pandemie.

Experții care dezvoltă vaccinuri luptă pentru a rezista în faţa noilor mutații ale noului coronavirus şi au identificat care ar putea fi cea mai mare amenințare de până acum. „Varianta de interes” a apărut în Tanzania și a fost găsită la pasagerii din Angola.

A fost descoperită cea mai periculoasă tulpină de Covid-19 din lume!

O echipă multinațională se mobilizează pentru a cerceta noua variantă despre care se crede că are 34 de mutații, conform TheSun. Tanzania are o „epidemie în mare parte nedocumentată”, cu „puține măsuri de sănătate publică în vigoare”, spun cercetătorii.

Guvernul Tanzaniei a luat puține măsuri practice pentru a combate pandemia, iar președintele John Magufuli nu a dat prea mare importanţă pandemiei. Magufuli a susținut că rugăciunile și băile de aburi cu infuzie pe bază de plante erau cea mai bună modalitate pentru a combate virusul, cu puțin timp înainte de moartea sa subită, la 61 de ani…

Ca o ironie, se pare că moartea lui a fost provocată chiar de Covid-19. Dr. William A. Haseltine a declarat pentru TheSun că varianta tanzaniană reprezintă o „îngrijorare considerabilă”, deoarece gama sa complexă de mutații o face foarte diferită de tulpinile Covid-19 pentru care a fost dezvoltată generația actuală de vaccinuri.

Mutațiile pot crește concentrația virusului la persoanele infectate

„Aceste mutații ar putea crește concentrația virusului la persoanele infectate, ceea ce poate contribui la prelungirea infecției și la creșterea transmisibilității”, a adăugat el.

Până în prezent, alte tulpini noi au fost observate în India și Brazilia. Ultimele știri din India dezvăluie că numărul internărilor și al deceselor generate de Covid-19 a crescut enorm în ultima săptămână.

Țara a fost recent adăugată pe „lista roșie” a Marii Britanii, iar zborurile din India vor fi oprite în ziua următoare. O nouă variantă Covid-19 izolată în Brazilia prezintă 18 mutații, dintre care 10 mutații în proteina Spike.

Organizația Mondială a Sănătății este în alertă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că la nivel global cazurile cresc într-un ritm nemaivăzut de la cele mai grave zile ale pandemiei. Trimisul special al OMS, Dr. David Nabarro, a declarat săptămâna trecută Colegiului Regal al Medicilor din Edinburgh că apariția noilor tulpini va fi constantă.

El a spus că „pandemia nu este deloc terminată”. „În fiecare săptămână am văzut patru milioane și jumătate de cazuri raportate și știm că acestea reprezintă o subevaluare enormă. Și vedem încă un număr semnificativ de decese, aproape trei milioane. Ceea ce vreau să subliniez este că pandemia crește peste tot”, a completat Dr. David Nabarro.

Cele mai recente cifre disponibile arată că au existat peste 144.000.000 de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19 în toată lumea, conform dailystar.co.uk.