Evenimentul ZileiSocialNoua tulpină din India face ravagii. Numărul infectărilor SARS-CoV-2, cel mai mare din lume

Noua tulpină din India face ravagii. Numărul infectărilor SARS-CoV-2, cel mai mare din lume

Noua tulpină din India face ravagii. Numărul infectărilor SARS-CoV-2, cel mai mare din lume
India a bătut recordul cu cel mai mare număr de cazuri de infectări cu noul coronavirus raportate în 24 de ore.

Autoritățile din India au raportat cel mai mare număr de infectări cu SARS-COV-2 din lume. De asemenea, potrivit agenției Reuters, numărul de decese asociate bolii COVID-19 a înregistrat un nou vârf. Acest lucru este de natură să îngrijoreze autoritățile medicale.

Conform informațiilor prezentate de reprezentanții guvernamentali, joi, 22 aprilie, a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19. Este vorba de un total de 314.835 de noi cazuri, conform raportării pentru ultimele 24 de ore, potrivit Reuters.

Până în prezent, recordul la îmbolnăviri era deținut de Statele Unite și data din luna ianuarie. Cel mai mare număr de număr de noi cazuri de infectare din lume raportat de autoritățile americane a fost de 297.430.

Pe de altă parte, conform statisticilor, în ultimele 24 de ore, în India au fost înregistrate 2.104 cazuri de decese care au fost asociate COVID-19.

O nouă tulpină a virusului descoperită în India

O nouă tulpină a SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de varianta India – a provocat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Aceasta ar putea deveni o tulpină globală dominantă în următoarele săptămâni.

Varianta indiană a coronavirusului, denumită B.1.617, a fost detectată în octombrie în vestul Indiei. Ea este descrisă drept „dublu mutant”, întrucât are două mutaţii preocupante la nivelul proteinei Spike, prin care coronavirusul se ataşează celulelor umane.

Acest lucru a provocat o alertă în rândul oamenilor de știință care se tem că eficacitatea vaccinurilor ar putea fi anulată în viitorul apropiat.

Statisticile COVID în lume

De la începutul pandemiei și până în prezent, India a înregistrat un număr total de 15,93 milioane de cazuri de infectări cu noul coronavirus şi 184.657 de decese, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

La nivel global, potrivit datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins, au fost înregistrate peste 143,5 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 3,05 milioane de decese asociate COVID-19. Peste 82 de milioane de oameni au fost declaraţi vindecaţi după ce au trecut prin boală.

Cel mai mare bilanţ a fost înregistrat de Statele Unite ale Americii, cu un număr de 31,8 milioane de cazuri şi 569.401 decese înregistrate de la izbucnirea pandemiei.


Accesează: