Evenimentul Zilei > International > Corupție în Tanzania. Cazul implică și o firmă fantomă românească
Corupție în Tanzania. Cazul implică și o firmă fantomă românească

Corupție în Tanzania. Cazul implică și o firmă fantomă românească

Un scandal de corupție a izbucnit în Tanzania, după ce oficialii anticorupție i-au interogat pe adjunctul ministrului de interne, Hamad Masauni și pe vice-secretarul permanent din acelaşi minister, Ramadhani Kailima, în legătură cu un contract pentru achiziția unor echipamente pentru pompieri în valoare de peste 390 de milioane de euro (1 trilion de şilingi tanzanieni).

Preşedintele țării, John Magufuli (foto), a dezvăluit opiniei publice din Tanzania că această achiziție a fost motivul pentru care i-a demis pe ministrul de interne Kangi Lugola şi pe comisarul general al forţei de incendiu şi salvare, Thobias Andengenye. El şi-a acuzat adjunctul că a semnat contractul fără a implica ministerul de finanţe şi Adunarea Naţională. După dezvăluiri, secretarul permanent al ministerului, generalul maior Jocob Kingu, a demisionat din funcție.

Directorul general interimar al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei (PCCB), John Mbungo, a declarat că o echipă de investigatori va fi trimisă în România pentru a cerceta cazul în detalii.

„Trebuie să stabilim dacă respectiva firmă românească, Rom International Solution, chiar există acolo”, a declarat Mbungo. El a precizat că oficialii demiși au fost convocați pentru interogatorii la sediul PCCB din capitala Dodoma, fără a da detalii din anchetă.

Se pare că firma implicată în caz, Rom International Solution, este o fantomă care nu apare în înregistrările de la Oficiul Registrul Comerțului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: