Preşedintele țării, John Magufuli (foto), a dezvăluit opiniei publice din Tanzania că această achiziție a fost motivul pentru care i-a demis pe ministrul de interne Kangi Lugola şi pe comisarul general al forţei de incendiu şi salvare, Thobias Andengenye. El şi-a acuzat adjunctul că a semnat contractul fără a implica ministerul de finanţe şi Adunarea Naţională. După dezvăluiri, secretarul permanent al ministerului, generalul maior Jocob Kingu, a demisionat din funcție.

Directorul general interimar al Biroului pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei (PCCB), John Mbungo, a declarat că o echipă de investigatori va fi trimisă în România pentru a cerceta cazul în detalii.

„Trebuie să stabilim dacă respectiva firmă românească, Rom International Solution, chiar există acolo”, a declarat Mbungo. El a precizat că oficialii demiși au fost convocați pentru interogatorii la sediul PCCB din capitala Dodoma, fără a da detalii din anchetă.

Se pare că firma implicată în caz, Rom International Solution, este o fantomă care nu apare în înregistrările de la Oficiul Registrul Comerțului.

Te-ar putea interesa și: