Pe de-o parte, Claudia Gherman, șeful spitalului clujean, a trebuit să se prezinte la procesul în care este acuzată de malpraxis. Pe de altă parte, aceasta a trebuit să participe și la concursul pentru ocuparea funcției de manager.

După cum relatează publicația Gazeta de Cluj, de dimineață, Claudia Gherman, ar fi trebuit să meargă în instanță. Dimineață a avut primul termen al procesului în care a fost dată în judecată pentru malpraxis, iar în cursul zilei va susține concursul pentru numirea definitivă în funcția de manager al spitalului clujean.

Medicul Claudia Gherman este acuzat, împreună cu alți colegi, că a comis o eroare medicală, în cadrul unei intervenții chirurgicale, ce a dus la decesul unui bărbat. Acuzațiile au fost formulate de rudele pacientului decedat

Pe de altă parte, tot joi, 13 mai, Claudia Gherman trebuie să susțină concursul pentru ocuparea funcției publice de manager la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca. Acest concurs a fost contestat de fostul manager al spitalului din Cluj, Petru Susca, dar comisia de organizare a respins contestația.

Cine estre Claudia Gherman

Prof. dr. Claudia Gherman a fost numită la conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, începând cu data de 7.01.2021. Numirea s-a făcut pe o perioadă determinate, prin ordin al Ministerului Sănătății.

Prof. Dr. Claudia Gherman este medic primar cu triplă specialitate: chirurgie generală, chirurgie vasculară și chirurgie plastică. Din 2017 până la numirea sa ca manager interimar, a fost medic șef al Secției Clinice Chirurgie Generală II.

În paralel, ea desfășoară activitate didactică și de cercetare, fiind, începând cu octombrie 2020, profesor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, Disciplina Abilități – Științe umaniste.

Conform declaratiei de avere din 2019, Claudia Gherman deține 3 apartamente în municipiul Cluj-Napoca, două autoturisme (un Mitsubishi Outlander și un Daewoo Matiz), are 4 conturi bancare, în euro, dolari și lei. De asemenea a încasat un venit anual de 90.635 lei de la UMF din activitate didactică și 12.747 lei de la Spitalul Județean de Urgentă, unde este medic. A mai încasat suma de 1.724 de lei, prin PFA, de la Interservisan si 11.300 de lei de la Colegiul Medicilor (indemnizație de conducere).