Un doctor celebru avertizează părinții care fac baie bebelușului în fiecare zi

Un doctor celebru avertizează părinții care fac baie bebelușului în fiecare zi

Dr. Sam Hay, un celebru doctor din SUA, a dezvăluit cât de des ar trebui să faci baie copilului și consecințele introducerii lor în cadă prea des, de la infecții la afecțiuni ale pielii.

Dr. Sam Hay a dezvăluit cât de des ar trebui să-ți faci baie copilului și consecințele introducerii lor în cadă prea des, de la infecții la afecțiuni ale pielii. Potrivit dr. Hay, nu există nevoie medicală de a-i oferi bebelușului o baie zilnică - la fiecare două până la trei zile este suficient de des.

Există, de asemenea, o serie de factori de luat în considerare care vă pot ajuta să determinați cât de des ar trebui să vă scăldați bebelușul. De la climatul în care locuiți, până la eventualele afecțiuni ale pielii și cât de mult se murdăresc pe parcursul zilei.

"Copiii murdari de orice vârstă au nevoie de o spălare mai deasă. Murdăria va crește iritarea pielii și va adăposti bacteriile, ducând la probleme crescute, cum ar fi eczeme sau infecții ale pielii", spune dr. Sam Hay. Pentru a reduce posibilitatea apariției unei asemenea boli, reduceți frecvența băilor, evitați să folosiți săpun acolo unde este posibil și hidratați-i în momentul în care îi scoateți din cadă pentru a păstra umezeala. De asemenea, ați putea încerca să folosiți ulei de baie în loc de săpun, deoarece este mult mai prietenos pentru piele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dr. Hay spune că trebuie să ții cont de climatul în care locuiești

Iarna, aerul rece tinde să ne usuce pielea, ceea ce înseamnă că ar trebui să facem băile scurte, reci, să evităm mai mult săpunurile și să ne hidratăm regulat.

Ora de baie poate face parte din ritualul tău nocturn pentru a-l ajuta pe cel mic să se culce, dar s-ar putea să-i facă mai mult rău decât bine.

Evident, scăldatul are avantajele sale, în primul rând de a îndepărta celulele moarte ale pielii, de a ne proteja de mirosuri și de a ajuta la curățarea porilor, ceea ce permite pielii să funcționeze corect - dar este posibil să exagerați.

Expunerea excesivă a pielii bebelușului la apă și săpun poate usca pielea și, la rândul său, poate provoca apariția afecțiunilor pielii, cum ar fi eczemele, și poate duce la erupții cutanate și infecții.

Deci, cât de des ar trebui să-i facem bebelușului o baie?

Dr. Sam Hay a dezvăluit avantajele și dezavantajele oferite copiilor noștri de baie și cât de des avem de fapt nevoie de ele într-o discuție cu Kidspot. Doctorul avertizează părinții care își fac bebelușul în fiecare zi.

Ora de baie poate face parte din ritualul tău nocturn pentru a-l ajuta pe cel mic să se culce, dar s-ar putea să facă mai mult rău decât bine.

Evident, scăldatul are avantajele sale, de a îndepărta celulele moarte ale pielii, de a ne proteja de mirosuri și de a ajuta la curățarea porilor, ceea ce permite pielii să funcționeze corect - dar este posibil să exagerați.

Expunerea excesivă a pielii bebelușului la apă și săpun le poate usca pielea și, la rândul său, poate provoca apariția afecțiunilor pielii, cum ar fi eczemele, și poate duce la erupții cutanate și infecții.

Deci, cât de des ar trebui să-i facem bebelușului o baie? Citiți mai departe

Dr. Sam Hay a dezvăluit avantajele și dezavantajele oferite copiilor noștri de baie și cât de des avem de fapt nevoie de ele într-o discuție cu Kidspot. Potrivit dr. Hay, nu este nevoie medicală de a-i oferi bebelușului o baie zilnică - la fiecare două până la trei zile este suficient de des.

Există, de asemenea, o serie de factori de luat în considerare care vă pot ajuta să determinați cât de des ar trebui să vă scăldați bebelușul - de la climatul în care locuiți, până la eventualele afecțiuni ale pielii și cât de murdare se îmbolnăvesc pe parcursul zilei.

„Copiii murdari de orice vârstă au nevoie de o spălare mai des. Murdăria va crește iritarea pielii și vor adăposti bacteriile, ducând la probleme crescute, cum ar fi eczema sau infecția pielii”, spune dr. Hay.

A continuat, spunând că dacă copilul dumneavoastră suferă de afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, ar trebui să acordați o atenție specială pielii lor, deoarece scăldatul poate să o usuce.

Pentru a reduce șansele unei apariții, reduceți frecvența băilor, evitați să folosiți săpun acolo unde este posibil și hidratați-i în momentul în care îi scoateți din cadă. Același lucru se aplică și dacă locuiți în case în care funcționează aerul condiționat în permanență.