Situație halucinantă în România la un centru de vaccinare, chiar în ziua de Paște. Programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 s-a realizat conform celor stabilite la nivelul Ministerul Sănătății și în zilele de sărbătoare religioasă, inclusiv în ziua de Paște.

Români umiliți la vaccinare în ziua de Paște

Astfel, românii programați pentru această zi la vaccinare, indiferent dacă li se administra prima doză sau a doua doză de vaccin, au trebuit să se prezinte la centrul de vaccinare la care a fost programat.

O situația deosebit de stânjenitoare și de neacceptat a fost surprinsă printr-o filmare de către un român programat pentru imunizare duminică, 02.05.2021, la orele 15:00.

Un număr neprecizat momentan de români au fost umiliți în chiar ziua de Paște la vaccinare. Deși erau programați la imunizare pentru astăzi la orele 15:00, la Spitalul Matei Balș în Capitală, zeci de oameni au fost trimiși acasă. Paznicul instituției le-a spus că dozele s-ar fi terminat.

Întrebările persoanei programate, și care a surprins într-un clip video dialogul cu paznicul, referitor la situația inacceptabil creată s-a lovit de imposibilitatea paznicului de a oferi un răspuns mulțumitor. Românul programat s-a declarat complet surprins de faptul că instituția nu a anunțat din timp o eventuală sincopă a dozelor de vaccin la Spitalul Matei Balș și atât el cât și alte persoane programate au reclamat faptul că și-au rupt din timpul lor pentru a se deplasa la centrul de vaccinare. Paznicul a mai declarat doar că personalul medical a plecat de la centrul de vaccinare de la orele 14:00.

Clipul video a fost postat pe canalul de Youtube al Realitatea.net.

Ministrul Sănătății a anunțat în mesajul de Paște că vaccinarea cotinuă și de Paște

Ministrul Sănătății a anunțat în mesajul său de Paște că acele persoane care doresc să se vaccineze pot găsi deschise şi în aceste zile de sărbătoare religioasă centrele de imunizare.

“Vă mulţumesc pentru că sunteţi alături de noi în acest efort de a reveni la viaţa de dinainte de pandemie şi vă urez Sărbători în tihnă şi un Paşte Luminat!”, a mai spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.