Evenimentul ZileiSocialWhatsApp se confruntă cu cea mai mare migraţie digitală. Lideri mondiali s-au mutat deja pe Telegram

WhatsApp se confruntă cu cea mai mare migraţie digitală. Lideri mondiali s-au mutat deja pe Telegram

WhatsApp se confruntă cu cea mai mare migraţie digitală. Lideri mondiali s-au mutat deja pe Telegram
WhatsApp pierde utilizatorii din cauza unei actualizări controversate de confidențialitate. Au început să migreze pe aplicațiile de mesagerie rivale Telegram şi Signal nu doar oameni simpli, ci şi mari lideri politici.

WhatsApp se confruntă pentru prima dată cu pierderea unui număr important de utilizatori, printre care şi lideri mondiali.

Președintele turc, Recep Erdogan, și cel brazilian, Jair Bolsonaro, sunt printre liderii mondiali care s-au alăturat aplicației de mesagerie rivale.

Fondatorul Telegram a descris ca fiind „cea mai mare migrație digitală din istoria omenirii”

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a dezvăluit că președintele turc Recep Erdogan și liderul Braziliei Jair Bolsonaro se numără printre cei care s-au alăturat platformei sale.

Pavel Durov a spus că aplicația de mesagerie a înregistrat o creștere de 500% a noilor utilizatori, pe fondul nemulțumirii față de modul în care WhatsApp gestionează datele oamenilor.

WhatsApp a trimis o notificare tuturor celor 2 miliarde de utilizatori, obligându-i să accepte politica de confidențialitate până pe 8 februarie. Altfel, își pierd accesul la contul lor.

WhatsApp cere un acord de partajare a datelor cu Facebook

Asta ar însemna încălcarea confidențialității. Noua politică nu afectează utilizatorii din Marea Britanie și Europa. Dar există îngrijorări cu privire la relația dintre cea mai populară aplicație de mesagerie din lume și Facebook.

Inclusiv Elon Musk și Edward Snowden au încurajat utilizatorii WhatsApp să treacă la Signal și Telegram. În doar 72 de ore, Telegram a înregistrat 25 de milioane de utilizatori noi. Numărul total de utilizatori este peste 500 de milioane.

„De la ultima mea postare, afluxul masiv de noi utilizatori către Telegram s-a accelerat. S-ar putea să asistăm la cea mai mare migrație digitală din istoria omenirii”, a scris Durov.

„Prin eliminarea algoritmilor de manipulare care au devenit sinonimi cu platformele tehnologice din anii 2010, canalele Telegram redau transparența și integritatea comunicării publice”.

Erdogan, Bolsonaro, Macron, Benjamin Netanyahu s-au mutat deja pe Telegram

Lui Erdogan şi Bolsonaro se alătură altor opt lideri mondiali care sunt deja prezenți pe Telegram, inclusiv președintele francez Emmanuel Macron și premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Suntem onorați că liderii politici, precum și numeroase organizații publice, se bazează pe Telegram pentru a combate dezinformarea și a răspândi informaţii cu privire la problemele importante din societățile lor”, a spus Durov.

WhatsApp nu a răspuns cererilor din partea The Independent.


Accesează: