Evenimentul ZileiInternationalFacebook și Twitter au pierdut 51,2 miliarde de dolari, în două zile

Facebook și Twitter au pierdut 51,2 miliarde de dolari, în două zile

Facebook și Twitter au pierdut 51,2 miliarde de dolari, în două zile
Interzicerea lui Donald Trump de pe platformele lor a provocat celor doi coloși tehnologici pagube la fel de colosale.

Facebook și Twitter s-au plasat în fruntea luptei pentru a-l reduce la tăcere pe Donald Trump și a se răzbuna pe acesta.

Companii din toate domeniile au tăbărât asupra președintelui  Trump, după atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie. Declarându-l vinovat de violențe, ele au oprit donațiile politice și anunțând epurări de personal, vizându-i pe simpatizanții lui Trump.

Măsurile cele mai represive au fost luate cu siguranță de Facebook și Twitter, interzicându-l total pe Trump, joi, respectiv vineri.

Să cenzurezi a pagubă

Investitorii nu s-au arătat încântați de măsurile luate de Zuckerberg și Dorsey. Facebook a pierdut pe bursă, luni, 4%, și alte 2,2%, marți, ca urmare a vânzărilor masive de acțuni.

La închiderea piețelor, marți, Facebook era cu 47,6 miliarde de dolari sub valoarea înregistrată pe burse vineri, scrie Business Insider.

Twitter s-a prăbușit cu 6,4% la începutul săptămânii și a pierdut alte 2,4% marți. Aceste căderi au provocat o scădere a capitalizării bursiere a Twitter de 3,5 miliarde de dolari.

Desigur, Twitter a crescut miercuri cu 2,9%, în timp ce Facebook a oscilat în jurul nivelului de închidere din ziua precedentă.

Analiștii nu au scăzut obiectivele de prețuri medii, în urma măsurilor de interzicere a lui Trump. Ei au susținut că scăderile au avut drept cauză reacții instinctive ale acționarilor, care se vor inversa în timp.

Alți coloși tehnologici, care au acționat asemănător la adresa lui Donald Trump, s-au comportat ceva mai bine în această săptămână.

Călăii mai mici au trecut sub radar

Apple și Google, care nu au fost atât de vocale împotriva președintelui, au înregistrat amândouă creșteri ușoare după închiderea de vineri.

Apple și Google au anunțat că retrag rețeaua Parler, concurenta Twitter, din magazinele lor de aplicații.

Acțiunile Amazon, care a expulzat Parler din serviciul său de găzduire pe Web, a înregistrat o creștere de 1,6%.

Parler, rețeaua unde s-a refugiat o mare parte a susținătorilor președintelui Trump, este în acest moment închisă.


Accesează: