Evenimentul ZileiInternationalUltima bombă a lui Trump: Dovada că Virusul a fost creat în laborator de China

Ultima bombă a lui Trump: Dovada că Virusul a fost creat în laborator de China

Ultima bombă a lui Trump: Dovada că Virusul a fost creat în laborator de China
Secretarul de stat, Mike Pompeo, va prezenta probe că SARS-CoV-2 a scăpat dintr-un laborator chinez și va acuza OMS de complicitate cu regimul comunist de la Beijing.

Virusul a fost creat în laborator și nu a fost transmis pe cale naturală la om de animale. Mike Pompeo va prezenta dovezi concrete în acest sens, afirmă înalți oficiali de la Washington citați de Daily Mail.

Pompeo urmează să dezvăluie și legăturile dintre laborator și armata chineză, afirmând că aici se făcea experimente militare.

În ceea ce privește Organizația Mondială a Sănătății, Pompeo o va acuza că nu a reușit să demareze o anchetă. Mai mult, echipa OMS, care va ajunge în China peste câteva zile, nu va vizita laboratorul din Wuhan, despre care se crede că este focarul pandemiei COVID-19

Surse britanice au confirmat că zvonurile despre intenția administrației Trump de a face aceste dezvăluiri s-au intensificat în ultimele zile.

Amenințare pe față

Luni, Casa Albă a dat un comunicat foarte tăios pe această temă. „Lumea nu mai poate continua să plătească prețul greu pentru naivitatea și complicitatea sa față de practicile iresponsabile și dăunătoare ale Beijingului – fie că este vorba de distrugerea statului de drept în Hong Kong, fie de lipsa de cooperare cu responsabilii din sănătate în privința pandemiei.”

Și comunicatul se încheia amenințător: „Statele Unite examinează alte opțiuni de reacție”.

Matthew Pottinger, consilier adjunct pentru securitate națională a lui Donald Trump, făcea la sfârșitul anului trecut afirmații similare.

„Există tot mai multe dovezi că laboratorul (din Wuhan) este probabil sursa cea mai credibilă a virusului.”

Într-o întrunire pe Zoom cu oficiali britanici Pottinger a adăugat:

„Până și persoane din conducerea de la Beijing au dezmințit povestea cu piața de animale ca sursă de infectare.”

De asemenea, au apărut dovezi că laboratorul din Wuhan deținea eșantioane de coronavirus, identice în proporție de 96,2% cu SARS-CoV-2 de aproape un deceniu. Aceste informații au alimentat speculațiile privind originea virusului.

Virusul a fost creat în laborator

Mai mulți cercetători și oameni de știință proeminenți au sugerat că virusul ar putea proveni din laboratorul de la Wuhan.

Pe de altă parte, există informații că laboratorul a primit o livrare cu unii dintre cei mai mortali agenți patogeni din lume cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea epidemiei.

Se știe de asemenea că laboratorul manipula agenți patogeni naturali, provocându-le mutații pentru a-i face mai infecțioși.

Serviciile secrete americane au obținut informații prețioase în acest sens de la un fost angajat al laboratorului din Wuhan.


Accesează: