Evenimentul Zilei > International > Liste negre cu „trumpiști”: Se cere „răfuială” cu toți colaboratorii lui Trump
Liste negre cu „trumpiști”: Se cere „răfuială” cu toți colaboratorii lui Trump

Liste negre cu „trumpiști”: Se cere „răfuială” cu toți colaboratorii lui Trump

Stânga și presa corporatistă nu sunt mulțumite că au ajuns să controleze Casa Albă și ambele Camere ale Congresului în doar o săptămână. Vor răzbunare.

Liste negre cu „trumpiști”: nu este o figură de stil. Nici URSS în timpul terorii staliniste. Este America 2021.

Democrații și presa lor doresc pedepsirea tuturor celor care au lucrat în administrația Trump. Și, mai departe, a tuturor simpatizanților președintelui.

Exemplul cel mai flagrant s-a produs joi, când Randall Lane, directorul editorial al Forbes, a anunțat că Forbes Media „îi trage la răspundere pe cei care au mințit pentru Trump”, făcând apel la o „răfuială a adevărului”, o „reglare de conturi”.

„Chibritul, scânteia și benzina”

Lane afirmă că grupul său de presă întreprinde această acțiune fără precedent ca răspuns la atacul împotriva Capitoliului.

Directorul spune că „minciunile peste minciuni ale președintelui, repetate frecvent și fervent, au oferit chibritul, scânteia și benzina” care au dus la atac.

Lane dă și cinci nume de oficiali ai Casei Albe, pe care i-a numit „oameni plătiți de popor să informeze poporul”.

Ei sunt fosții secretar de presă al Casei Albe, Sean Spicer, Sarah Huckabee Sanders și Stephanie Grisham. Pe lista neagră a lui Lane mai apare și actuata purtătoare de cuvânt, Kayleigh McEnany. De asemenea, Kellyanne Conway, consilier principal al lui Trump.

Terorizarea angajatorilor

Ce propune de fapt directorul Forbes?

„Simplu”, spune el, „Nu mai lăsați mincinoșii cronici să facă bani din necinstea lor.”

Lane a observat că foștii purtători de cuvânt ai Casei Albe au câștigat milioane de pe urma vânzării cărților cu memorii. „Mincinoșii lui Trump nu merită această parașută de aur.”

Articolul directorului Forbes este pur și simplu șocant. Pare mai degrabă un discurs de mafiot decât un text de presă. Lane proferează amenințări fățișe:

„Angajați-l pe unul dintre mincinoșii lui Trump de mai sus și Forbes va considera că tot ce spune compania sau firma voastră e o minciună.”

Când Forbes era conservator

Articolul de 600 de cuvinte al lui Lane este de o agresivitate ieșită din comun. Cuvinte ca „minciună”, „minte”, „mincinos” apar de nouă ori.

El nu este opinia unuia dintre ziariști, ci editorialul directorului editorial însuși. E clar, deci, că vorbește pentru tot grupul Forbes, nu doar despre sine.

Interesant este că creatorul grupului, B.C. Forbes, ca și fiul său, Malcolm, și nepotul, Steve, au fost/sunt conservatori convinși.

Steve Forbes este un mare simpatizant al lui Donald Trump, susținându-l atât în 2016 cât și în 2020.

Ironia soartei face ca Steve și familia Forbes să nu mai dețină grupul de presă cu acest nume.

Forbes Media a fost vândut cu șase ani în urmă către Integrated Whale Media Investments. Aceasta are sediul în Hong Kong, teritoriu aflat sub jurisdicția Chinei comuniste.

Forbes nu este singura care i-a amenințat pe cei care intenționează să angajeze membri din echipa lui Trump.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE