Hackerii au dat iama în documentele despre COVID-19. Alertă la nivel înalt

Hackerii au dat iama în documentele despre COVID-19. Alertă la nivel înalt

Mai multe documente privind COVID-19 ale Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) au fost ţinta unui atac cibernetic, transmite instituția.

Mai multe documente care conțineau informații despre COVID-19 au fost sustrase în urma unui atac cibernetic asupra Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA). Documentele conțineau informații legate de tratamente contra COVID-19 și au fost difuzate online, a anunţat marţi EMA, potrivit Reuters şi dpa.

„Sunte luate măsurile necesare de către autorităţile de aplicare a legii”, a menţionat EMA. Insituția nu a oferit detalii despre tipul documentelor sustrase.

Documente COVID-19 atac cibernetic: Hackerii au acționat în decembrie

În decembrie, hackerii au penetrat sistemul informatic al EMA, ţinta fiind documente referitoare la medicamente şi vaccinuri împotriva coronavirusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Grupul american Pfizer şi compania germană BioNTech au declarat că sistemele lor informatice nu au fost atacate. Reamintim că Pfizer și BioNTech au produs un vaccin anti-COVID-19 ce este administrat în prezent UE.

Ancheta Agenţiei Europene pentru Medicamente asupra acestui incident este în desfăşurare.

EMA a precizat că activitatea sa nu a fost afectată de atac. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru UE în 21 decembrie, scrie Agerpres.

Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă autorizarea vaccinului Moderna

Zilele trecute, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat autorizarea condiţionată a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania americană Moderna pentru persoane cu vârste de peste 18 ani, în contextul nemulţumirilor legate de ritmul în care se desfăşoară campaniile de vaccinare în ţările europene, informează DPA.

Acesta este cel de-al doilea vaccin pe care EMA l-a recomandat spre aprobare în cadrul Uniunii Europene, după vaccinul Pfizer-BioNTech.

Comisia Europeană a semnat un contract de pre-comandă pentru 160 de milioane de doze pentru cele 27 de state membre ale UE. Urmează să se pronunţe în privinţa aprobării vaccinului Moderna, însă această procedură este considerată o formalitate.

Comisia Europeană a autorizat deja în luna decembrie vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech.

„Veşti bune pentru eforturile noastre de a aduce mai multe vaccinuri anti-COVID-19 pentru cetăţenii europeni”, a scris pe Twitter preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen