Atac la Capitoliu. Prima reacție a Melaniei Trump: „Condamn violența"

Atac la Capitoliu. Prima reacție a Melaniei Trump: „Condamn violența"

Atac la Capitoliu! Soția președintelui american, Melania Trump, a făcut publică prima sa reacție oficială, pe site-ul Casei Albe.

Atac la Capitoliu! Soția președintelui SUA, Melania Trump, a făcut publică prima sa reacție oficială după evenimentele  de miercurea trecută. Primele comentarii oficiale ale Primei Doamne au venit luni.

Într-o declarație postată pe site-ul Casei Albe și distribuită pe contul său de Twitter, aceasta spune că inima sa este alături de cele 6 victime ale violentului atac. Printre victime se numără și doi ofițeri membri ai Poliției Capitoliului.

Melania Trump: Bârfa, atacurile personale și acuzațiile false au însoțit acest atac

„Sunt dezamăgită și cu inima frântă din cauza a ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută. Mi se pare rușinos că bârfa josnică a însoțit aceste evenimente tragice, alături de atacuri personale nefondate și acuzații false și înșelătoare legate de mine.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt acuzații venite de la oameni care încearcă să fie relevanți și să aibă o agendă. Perioada aceasta este numai despre vindecarea țării și a cetățenilor noștri. Ea nu ar trebui folosită pentru câștigul personal", se arată în mesajul Primei Doamne ca primă reacție față de controversatul atac de la Congres.

Prima Doamnă despre atac: „Condamn la modul absolut violența"

Soția lui Donald Trump mai precizează, în postarea sa ca reacție la teribilul atac de la Capitoliu: „condamn la modul absolut violența" care a însoțit atacul de la Capitoliu. De asemenea, Melania Trump roagă oamenii să nu facă niciodată „presupuneri cu privire la culoarea pielii cuiva sau să folosească ideologii politice diferite ca bază pentru agresiune și comportament violent".

Soția președintelui îndeamnă americanii să se concentreze pe ceea ce îi unește și nu pe ceea ce produce divizarea lor. „Este inspirațional să vezi că mulți au descoperit pasiunea și entuziasmul de a participa la alegeri (n.r. – alegerile prezidențiale), însă nu trebuie să permitem ca pasiunea să se transforme în violență", a continuat ea.

„A fost onoarea vieții mele să fiu Primă Doamnă"

Totuși, Melania Trump nu a făcut referiri la cei responsabili pentru incitare la violență,  pe 6 ianuarie. Numeroase voci consideră că Trump și unii dintre factorii de decizie republicani i-au încurajat pe suporterii săi să participe la atac. Diriguitorii republicani au încercat să numere voturile Colegiului Electoral care a consolidat victoria lui Biden.

Soția președintelui în exercițiu nu s-a pronunțat nici cu privire la apelurile vicepreședintelui Mike Pence, făcute cu ajutorul Cabinetului Trump. Apelurile respective au invocat Amendamentul 25 de înlăturare a președintelui din funcție.

Melania Trump a evitat să comenteze planul democraților din Camera Reprezentanților de a lansa o procedură de impeachment. Ar fi a doua astfel de procedură pentru a doua oară pe durata mandatului lui Donald Trump. Soția republicanului a spus doar că a fost „onoarea vieții mele" să fie Prima Doamnă.

Sursa: NBCN