Evenimentul ZileiInternationalBătălia pe Casa Albă. Capitoliul a fost securizat, iar Congresul s-a reunit. Mike Pence: „Violența nu câștigă niciodată”

Bătălia pe Casa Albă. Capitoliul a fost securizat, iar Congresul s-a reunit. Mike Pence: „Violența nu câștigă niciodată”

Bătălia pe Casa Albă. Capitoliul a fost securizat, iar Congresul s-a reunit. Mike Pence: „Violența nu câștigă niciodată”
După incidențele din cursul zilei, în care mai mulți susținători ai președintelui în exercițiu au pătruns în clădirea Capitoliului, Congresul Statelor Unite şi-a reluat miercuri seară, în jurul orelor 20.00 (joi, 01.00 GMT), sesiunea consacrată certificării victoriei lui Joe Biden la prezidenţiale

Vicepreședintele Mike Pence, Mitch McConnell și Chuck Schumer au ținut discursuri înainte de a reîncepe procedura de numărare și validare a voturilor exprimate în Colegiul Electoral.

Astăzi ne-am apărat Capitoliul. Vom fi mereu recunoscători. Bărbaților și femeileor care au rămas la postul lor pentru a apăra acest loc istoric. Cei care au făcut ravagii în Capitoliul nostru, nu au câștigat. Violența nu câștigă niciodată. Libertatea câștigă. Aceasta este în continuare casa poporului. Pe măsură ce ne reunim aici, lumea va asista din nou la rezistența și puterea democrației noastre”, a spus Pence la reunirea Congresului.

Miercuri, înainte ca suținătorii lui Trump să intre în clădirea Capitoliului, vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării miercuri a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele ”constrângerilor” Constituţiei.

El şi-a prezentat argumentele într-o scrisoare publicată chiar înainte de deschiderea unei sesiuni extraordinare a Congresului menită să înregistreze oficial rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie. Preşedintele Donald Trump, care refuză să-și recunoască înfrângerea, îi ceruse lui Mike Pence, care prezidează această sesiune, să profite de această ocazie pentru a refuza să recunoască victoria democratului Biden.

Haos în America. Asaltul asupra Capitoliului

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat miercuri în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden,

Partizanii preşedintelui Donald Trump au pătruns apoi în clădirea Congresului Statelor Unite după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia, care a fost depăşită de evenimente, provocând scene de haos în capitala SUA.

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit la sediul Comitetului Național Republican din Washington DC de echipe de geniști din capitala federală americană. Dispozitivul a fost dezamorsat, ulterior. Sediul Comitetului Național Democrat din apropiere a fost imediat evacuat, de asemenea, după ce un pachet suspect a fost descoperit în clădire.

Mesajele lui Trump, șterse de pe Facebook, YouTube și Twitter

După ce președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a postat pe Twitter mesaje pentru susținătorii săi, în în timp ce aceștia luau cu asalt clădirea Capitoliului, Twitter a luat măsuri.

Mai întâi i-a șters mesajele, apoi i-a blocat contul pentru 12 ore, însă Twitter a precizat că îi va închide permanent contul dacă încalcă din nou regulile de pe rețeaua socială. Anterior, YouTube şi Facebook au anunţat de asemenea retragerea acestui video.

„Acestea sunt lucruri și evenimente care se întâmplă atunci când o atât de sacră victorie de amploare le este furată atât de bădăran și crud măreților patrioți care au fost, atât de multă vreme, tratați rău și nedrept. Mergeți acasă cu dragoste și în pace. Și amintiți-vă această zi pentru totdeauna”, a scris Trump pe Twitter.


Accesează: