Evenimentul Zilei > International > Demisie la Casa Albă. Melania Trump a rămas fără cea mai apropiată colaboratoare
Demisie la Casa Albă. Melania Trump a rămas fără cea mai apropiată colaboratoare

Demisie la Casa Albă. Melania Trump a rămas fără cea mai apropiată colaboratoare

Demonstranţi pro-Trump au luat cu asalt miercuri Capitoliul şi au perturbat o sesiune comună a Congresului pentru certificarea victoriei preşedintelui-ales Joe Biden la scrutinul din noiembrie. După incidentele violente, care au făcut înconjurul lumii, reacțiile au fost foarte dure.

Donald Trump a fost criticat chiar și de către apropiații săi, iar unii s-au dezis de acesta.

Este cazul şefei de cabinet a Primei Doamne Melania Trump, fost director de comunicare şi ataşat de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham, care şi-a prezentat demisia miercuri după-amiază, cu efect imediat, ca urmare a violenţelor care au avut loc la Capitoliu.

Potrivit unui responsabil de la Casa Albă, Stephanie Grisham era una din cele mai vechi angajate ale administraţiei Trump. Ea a început să lucreze pentru candidatul Trump în 2015.

James Mattis: „un atac pus la cale de Donald Trump”

La rândul său, James Mattis, primul secretar al Apărării din administraţia Trump, James Mattis, a apreciat revolta de la Washington ca un „asalt violent împotriva Capitoliului nostru, un efort pentru a subjuga democraţia americană prin domnia gloatei”.

El a mai afirmat că acest atac a fost „pus la cale de Donald Trump”.

James Mattis a declarat că Trump a utilizat „preşedinţia pentru a distruge încrederea în alegerile noastre, iar otrăvirea respectului nostru pentru concetăţeni a fost făcută posibilă de lideri pseudo-politici ale căror nume vor trăi în infamie ca profiluri de laşitate”.

Mike Pompeo: „Este intolerabil”

Secretarul de stat Mike Pompeo a condamnat asaltul susţinătorilor lui Donald Trump asupra Capitoliului, spunând că este „inacceptabil”, relatează DPA.

„Însă violenţa, riscarea siguranţei altora, inclusiv a celor însărcinaţi cu garantarea securităţii pentru noi toţi, este intolerabilă atât în ţară, cât şi în străinătate. Infractorii care au participat la această revoltă trebuie să fie aduşi rapid în faţa justiţiei”, a mai scris şeful diplomaţiei americane.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat miercuri în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden,

Partizanii preşedintelui Donald Trump au pătruns apoi în clădirea Congresului Statelor Unite după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia, care a fost depăşită de evenimente, provocând scene de haos în capitala SUA.