Evenimentul ZileiActualitateCe riscă atacatorii de la Capitoliu. Trump i-ar putea grația

Ce riscă atacatorii de la Capitoliu. Trump i-ar putea grația

Ce riscă atacatorii de la Capitoliu. Trump i-ar putea grația
Protestatarii care au intrat miercuri în clădirea Congresului ar putea fi urmăriți penal pentru infracțiuni federale, de la vandalism la revoltă concertată împotriva autorității.

Joi, FBI a făcut apel la cetățeni și la media pentru a-i identifica pe sutele de manifestanți pro-Trump care au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington și au înterupt ședința congresmenilor de confirmare oficială a președintelui ales Joe Biden.

Intrușii au folosit gaze lacrimogene în rotunda Capitolului, au scos steagul american de pe fațada clădirii și l-au înlocuit cu cel al campaniei republicane „Trump 2020”, au spart geamurile pentru a intra în clădire. Mai mulți polițiști au fost răniți și două dispozitive explozive au fost descoperite de poliția americană.

După ce a fost evacuat de urgență din Capitoliu, vicepreședintele Mike Pence a reamintit că americanii au dreptul să manifeste pașnic, dar că acest atac „nu va fi tolerat” și că „toți cei implicați vor fi aduși în fața justiției și urmăriți penal conform legii”, scrie huffingtonpost.fr.

Potrivit mai multor experți juridici, citați de Washington Post, protestatarii au comis mai multe tipuri de infracțiuni federale, de la vandalism (act de distrugere sau degradare a proprietății publice sau private) până la sediție (revoltă concertată împotriva autorității stabilite)  În special, ar putea fi urmăriți penal pentru atacarea forțelor de ordine, folosirea armelor de foc și pătrunderea prin efracție în Capitoliu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: